Om mig & bloggen


Jag som skriver här heter Alexandra och kallas för Lexie. Jag är arton år och i höst börjar jag en civilingenjörutbildning i bioteknik på KTH. Jag bor strax norr om Stockholm tillsammans med min familj. Min fritid ägnar jag åt att läsa, träna, att plugga och att umgås med nära och kära. Jag älskar soluppgångar och solnedgångar, meningsfulla diskussioner och att lära mig nya saker. 

Läsning tar upp stora delar av mitt liv och det är något jag verkligen älskar. Dels för verklighetsflykten böckerns fantastiska värld erbjuder, men framför allt för chansen att lära mig något. Jag läser för att finna nya perspektiv på livet och på världen, för att få större förståelse för hur andra tänker, och för att få betydelsefulla insikter. 

Jag läser mest YA-böcker och numera även en hel del vuxenböcker. Mina favoritgenrer är feelgood och contemporary, men jag testar mer än gärna något helt annat då och då för lärdomarnas skull. 


Hungerspelen av Suzanne Collins är helt klart min favoritserie. Den går aldrig ur tiden och är så unik och älskvärd och karaktärerna är helt fantastiska. Katniss, alltså. Och kärleken som sakta kommer fram och den gryende revolutionen som startar med ett tecken och några bär. Genialt! 


Ni hittar mig här på bloggen, på Instagram (@tusensidor), på Facebook (@tusensidor), Goodreads (Url: https://www.goodreads.com/Lexie_Tusensidor), på mail (lexie.tusensidor@gmail.com) och på Barnens bibliotek (Lexie). På sistnämnda är jag dock inte aktiv.


* * *

Här på bloggen skriver jag om böcker, annat bokrelaterat och sådant jag tänker på. Jag recenserar böcker jag läser, tipsar om nya böcker och delger er mina tankar om böcker, läsning och livet. 


Ge mig gärna tips på böcker, saker jag kan blogga om & allt annat du vill tipsa mig om! Kommentera gärna - jag svarar på alla kommentarer, med vissa självklara undantag.