Unga läsare

Unga läsare är ett helt nytt projekt med mig, Agnes Lindholm och Emma Johansson i spetsen. Vi tre har lärt känna varandra via våra bokbloggar och bokvärlden på Instagram, och nu är vår ambition att ge fler unga möjligheten att lära känna andra läsare i sin ålder, samt själva finna fler likasinnade.


Det finns redan många forum där bokläsare kan samlas, men majoriteten är vuxna och där är det svårt för unga att ta plats, och därför behövs Unga läsare. När restriktionerna i oktober återigen skärptes blev det extra angeläget att skapa en alternativ mötesplats för unga.

Unga läsare är ett fritt samtalsrum, där vi kan dela boktips, tankar och erfarenheter med varandra. Vi anordnar även digitala träffar med bokcirklar, författarsamtal och annat spännande. Så fort världsläget tillåter planerar vi att börja träffas på riktigt. 

Låter det här som något för dig?
Kika in på vår Instagram-sida (@ungalasare) eller bli medlem i vår Facebook-grupp (Unga läsare, länk) direkt! Ett medlemsskap förpliktigar givetvis inte, utan det går bra att vara med i gruppen utan att delta aktivt i våra evenemang. 

Tillhör du bokbranschen och uppskattar vårt initiativ?
Vi letar ständigt efter författare, förlag, bibliotek med mera som vill samarbeta med oss. Tillsammans kan vi hjälpas åt att lyfta ungdomslitteraturen och lägga ännu större vikt vid att öka ungas läsande. Släng iväg ett mejl till ungalasare@gmail.com om ni vill stötta oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)