torsdag 20 november 2014

Filmrecension: The hunger games: Mockingjay part one

Natten till igår var jag och min mamma på världspremiären av "The hunger games: Mockingjay part one".

Handling: Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad. Distrikt 12 ligger i ruiner. Peeta är kvar i huvudstadens våld. Finns verkligen distrikt 13? Kommer Katniss och Peeta att återförenas eller tar huvudstaden Peeta från henne. Var är hennes mamma och lillasyster? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit?
Handling från Bokus.se

Omdöme: Jag tycker att filmen är väldigt bra gjord och alla skådespelarna är riktigt bra. Jag kommer inte på någon viktig del som var med i boken, men inte filmen och det är bra. Jag är väldigt glad att jag läste boken innan jag tittade på filmen, för jag visste ungefär när det skulle komma en obehaglig scen så att jag var bredd. Både boken och filmen innehåller mycket krig och våld och det var det jag trodde skulle vara lite trist med filmen. Men jag tycker faktiskt att det blev en lagom mängd med krig och våld i filmen och det är väldigt skickligt gjort.

Jag tycker att filmmusiken var bra och passade ihop med filmen.

Jag måste verkligen säga att jag älskar scenen när Katniss sjunger sången "The hanging tree". Den är så hemsk på något sätt men ändå så fin. Jag är dock lite sur på att hur mycket jag än letar hittar jag inte versionen där Jennifer Lawrence sjunger utan bara en massa andra versioner. Jag tycker att den bästa versionen är den då Jennifer Lawrence sjunger, för jag gillar den melodin och hennes röst bäst. De passar liksom till sammanhanget.

Sammanfattningsvis så tycker jag verkligen att den här filmen är värd att se och den var värd att vänta på. Jag undrar bara om part two kommer vara lika bra... Skådespelarna är bra och jag tycker att karaktärerna liknar dem i boken. Filmmusiken är bra och jag tror att nästan allt från boken är med i filmen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)