onsdag 1 april 2015

April, april

Ja, idag är det alltså första april. Det är väl meningen att man ska lura någon idag, men det har jag inte gjort. Hur ska man egentligen lyckas lura någon? En rolig sak som hände var att vi i klassen skulle försöka "lura" vår lärare. Jag fattar dock inte vad det lurande med att ställa konstiga frågor på en lektion var. I alla fall, det var så vi skulle lura en lärare. Han fattade ju såklart att det var något vi gjorde när alla började ställa knäppa frågor, men alla fortsatte. Jag tycker det var lite synd, för vi skulle ha genomgång inför ett prov vi har imorgon och då gick en massa tid till spillo. Det var ändå lite roligt, för vår lärare han blev tillslut ganska frustrerad. Han blev inte arg, men man märkte att han blev lite frustrerad.

När det var ungefär 5 minuter kvar på lektionen blev vi klara och då sa han att vi skulle göra en utvärdering av ett arbete. Den fanns i ett dokument och vi hade fem minuter på oss och resten var läxa, för den här uppgiften skulle tydligen vara betygsgrundade. Det var nio frågor där man skulle skriva om egna åsikter och liknande och första frågan var "Läs igenom frågorna". Så jag gjorde det och när jag kommer till fråga 9 står det ungefär "Svara inte på fråga 2-8. Det här är ett test för att se om ni verkligen läste igenom innan ni började. April, april". Haha, det var ju ett roligt skämt och roligare hade det ju blivit om vi hade haft kanske en kvart på oss, för nu var det bara några som hann börja skriva lite innan vi slutade.

Vi förstörde skämtet lite för vår lärare när vi drog ut så mycket på tiden och man märkte hur han blev stressad när vi hela tiden gick ifrån ämnet. Förklaringen var alltså att han ville hinna med sitt skämt och det skulle hann ju inte göra om vi inte hann gå igenom allt. Så ja, vi lyckades ju faktiskt överlista vår lärare lite så att hans skämt inte blev så bra som de kunde ha blivit. Fast det var ju faktiskt ett ganska roligt skämt.

Har ni lurat någon eller blivit lurade idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)