torsdag 21 maj 2015

"Eviga glömskans allé"

Av Ritta Jacobsson

Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2013
Antal sidor (Med eventuellt efterord/tack): 304 st
Åldersgrupp (Enligt mig): 13+
Serie: -
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: -
Annat: Jag läste ut boken för några veckor sedan och därför är recension kanske lite halvdan och luddig...

Handling: När sextonåriga Alexas mamma åker till Afrika för att volontärarbeta blir hon ensam kvar i lägenheten. Kvar finns bara en mormor. En mormor som varit så pigg, men som nu blir mer och mer förvirrad och tycks se konstiga saker. Alexa blir orolig för henne och när hon läser om rån hos äldre människor känns mormoderns stora villa som ligger så avskild från andra hus väldigt otrygg. Samtidigt förändras saker i skolan när en av de populäraste tjejerna plötsligt vill bli vän med henne. Men är det verkligen som det verkar vara eller är det något hon döljer? Är det sant som mormor säger; Att någon smyger runt hennes hus? Och hur ska Alexa kunna skydda sin mormor?

Omdöme: Jag började faktiskt läsa den här boken för 1-2 år sedan, men då tyckte jag att jag var lite för liten för den. Nu hittade jag den på Readly som e-bok och tänkte att jag kunde ge den en ny chans. Boken är faktiskt väldigt bra. Handlingen är väldigt bra och jag gillar att författaren tar upp ämnen som kan vara aktuella. Hon har skrivit en till bok också som handlar om när man ger ut information på internet och vad som kan hända.

Bokens språk är inget speciellt, men de är ändå bra när man har kommit in en bit. Bokens karaktärer är inte direkt i fokus i den här boken, men jag tycker ändå om Alexa mycket, för hon är så tuff och vågar alltid gå sin egen väg. Bokens handling är som sagt väldigt bra. Den är också väldigt läskig då och då samt riktigt spännande. En av anledningarna till att jag inte läste klart den när jag började läsa förut var just för att jag tyckte att den var så obehaglig.

Så den här boken är enligt mig riktigt bra. Handlingen är bra, spännande och delvis läskig, vilket är ett stort plus. Språket är inget speciellt, men det är ändå bra. Bokens karaktärer är inte så "utmålade", men det känns ändå som att man lär känna dem ganska bra. Jag rekommenderar boken till killar och tjejer från 13 år och uppåt. Du som gillar spännande och läskiga böcker som är lite längre kan nog gilla den här boken. 

Betyg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)