söndag 23 augusti 2015

Skolstart, slut på sommaren (och allt vad det innebär...)

Imorgon är det äntligen dags för mig att börja skolan. Ja, äntligen. Jag tycker det är skönt att komma tillbaka till de vanliga rutinerna även om det sedan inte dröjer länge innan man längtar till nästa lov. Man vill alltid ha det man inte har! Det är väldigt skönt att komma tillbaka, träffa kompisar och återgå till träningar och allt annat. Och det är alltid så spännande första dagen! Man får det nya schemat och det är alltid kul att se när man börjar och slutar och vilka lektioner man har de olika dagarna. Jag vet egentligen inte varför, men det är bara så roligt och sedan får man börja planera hur man ska hinna till träningar och sådant efter skolan. Det är bara så spännande och kul att få det nya schemat. Eeh, ja... Är det bara jag eller lät det där lite konstigt? ("Ge mig ett nytt schema och jag är lycklig"?)

Och sedan är det kul att få veta om man får några nya klasskompisar eller lärare. Jag börjar åttan och kommer gå kvar i samma klass som tidigare, vilket är skönt. Och det är så skönt när ett nytt skolår börjar, för det blir som en nystart och man är fylld av ny energi. Och den här tiden innan när man köper nya pennor, anteckningsblock, pennskrin mm. Det är ju bara så mysigt!

Min sommar har varit riktigt skön och jag har kunnat koppla av ordentligt. Egentligen har vi inte gjort så mycket, mest smågrejer, men att vara hemma och bara slappa är också skönt och välbehövligt. Och om jag gjort det. Ett tag visste jag inte ens vilken veckodag det var och det är precis så det ska vara!

I sommar har jag hunnit läsa riktigt mycket och det har varit väldigt många bra böcker också. Jag hoppas att jag ska hinna läsa mycket nu i höst också, men skolan och läxor tar tyvärr mycket tid.

Nu när skolan börjar så kommer antagligen bloggen få mindre uppmärksamhet, och jag kommer antagligen ha mindre tid till läsning också. Jag ska försöka få in en rutin där jag skriver de mesta av blogginläggen på helgen när jag har tid och sedan publicerar dem under veckorna. Under sommaren har jag bloggat mycket av den enkla anledningen att jag läst mycket. Nu får ni nog räkna med ett inlägg var tredje dag och jag hoppas att jag kan hålla det.

* * *

Nu hade jag tänkt göra en liten topp 3 av alla böckerna jag läst under sommarlovet. Som sagt har det varit flera riktigt bra böcker, så att göra den här "listan" var svårt vill jag lova. Observera att de här 3 böckerna är skrivna utan inbördes ordning. Klicka på titeln så kommer du till min recension!

• Jellicoe road av Melina Marchetta
• Outtalat av Sarah Rees Brennan
• Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins


Idag har jag förresten sett Cirkeln och en recension kommer fömodligen om några dagar, men först en recension på Pretty little liars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)