tisdag 16 maj 2017

Sex anledningar att längta till höstterminen!

Nu är det inte långt kvar av vårterminen och sedan väntar ett härligt sommarlov. Och just därför tänkte jag istället få er att längta till höstens skolstart istället, för trots just skolstart och mörker så kan jag lova er att ni också kommer längta när ni får höra det här. Jag har nämligen hittat en hel del böcker som utges efter skolstarten och i början av hösten. Det är fem efterlängtade uppföljare och en ytterligare som jag är riktigt intresserad av!

Klicka som vanligt på titlarna för mer information om böckerna! 

25 augusti:
"Kungens fånge" av Victoria Aveyard
Helt ärligt inte den bästa serien jag läst, men sannerligen en intressant historia, och jag älskar hur välgjorda bakgrundshistorierna är. Och att slutföra serier - det gillar jag också! 

28 augusti:
"Kronprinsessan" av Kiera Cass
Behöver jag ens säga något? Fjärde delen i succéserien "The Selection", och redan i slutet av sommaren är det dags! Jag längtar så, även om serien känns lite uttjatad. Fast nu kommer den ju inte handla om America och Maxon längre, så det blir spännande.

6 september:
"Visheten vaknar" av Elin Säfström
Det finns inte ens någon förklaring om boken än, men ändå ska den helt klart läsas. Det är uppföljaren på "En väktares bekännelser", en fullträff! En bok som sticker ut, då den varken är för mycket eller för lite. Åh! Jag längtar! 
7 september:
"Det är för sent att vilja hoppa av" av Stephanie Tromly
Här är anledningen till att det här inlägget blev till, först och främst. Jag är så glad att den här boken kommer, för jag längtar så! Första boken var ju underbar och var nästan lite orolig att den här inte skulle översättas. Så det är ju så bra bara!

15 september:
"Eldens arvtagare" av Sarah J. Maas
Tredje delen i Glastronen. Den andra har ännu inte kommit ut, men nu vet vi hur länge vi måste vänta efter den. Hela sommaren! Så nog kommer man längta lite grann till hösten åtminstone, för första boken var ju underbar! 

29 september:
"Norra Latin" av Sara Bergmark Elfgren

Engelsforstrilogin stod ju helt klart ut, och därför är jag riktigt på spänd på vad det här kan vara. Låter riktigt spännande, särskilt då det utspelar sig i Sverige och är en svensk bok. Det finns på tok för få och jag tror det här kan bli grymt! Ska bli fyra böcker dessutom!


Och sedan kanske man ändå längtar tillbaka till sommaren, så då är det ingen riktig mening att jag försöker ge er andra tankar. Men nu vet både jag och ni vilka spännande saker som väntar efter sommaren, och det här är ju bara några få av alla intressanta böcker som kommer! Men mer om det i slutet av sommaren (om jag kommer ihåg att skriva det, haha!)

4 kommentarer:

 1. Vad jättekul att du ser fram emot "Visheten vaknar"! Lite info finns på förlagets sida nu: http://lillapiratforlaget.se/bocker/visheten-vaknar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Jag ska gå in och kolla nu genast!

   Radera
  2. Skicka din adress till envaktaresbekannelser@gmail.com så skickar jag ett ex av Visheten vaknar så fort jag har ett.

   Radera
  3. Absolut! Vad roligt! Tack så jättemycket!

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)