fredag 16 juni 2017

Äntligen sommarlov!

Hörni! Nu har även jag fått sommarlov! (Känns alltid som att vi i min kommun är sist, så snälla säg till om du också får/fick lov sent...) Och i år är det lite extra speciellt, då jag går ut grundskolan. Så i höst väntar gymnasiet och det är skönt/läskigt/spännande, för jag börjar på en väldigt stor skola bland helt nya människor! 

Men innan gymnasiet börjar är det ju SOMMARLOV! Och det känns faktiskt lite overkligt att det redan är dags. Tiden har gått så snabbt, men det är verkligen skönt att skolan nu är över. I onsdags hade vi avslutningslunch och jag fick ett stipendium med en biobiljett och ett presentkort på Akademibokhandeln, vilket var jätteroligt!

Igår hade vi självaste avslutningen med betygsutdelning, och en fin ros fick jag också! Lite roligt är att på mitt kuvert med slutbetygen stod det "Lexie". Vi har tre Alexandror i klassen, så det var ju kul att för en gångs skull inte bara vara en av dem, haha! Kul att även lärarna anammat mitt smeknamn! 

I helgen var jag på klassresa i Polen och Kraków med klassen. Vi besökte bland annat Auschwitz och det var tufft. Där och då var tempot så högt och intrycken var hemma, men när man landade på hotellet och framför allt när man väl kom tillbaka till Sverige, kom allt över än. Det är så fruktansvärt det som hänt, men det var verkligen en intressant resa!

Men nu då?

Ja, nu är det ju sommarlov och idag fyller pappa år. När ni läser det här sitter jag förhoppningsvis på en restaurang i stan tillsammans med familjen för att fira honom. Under resten av dagen har jag bakat en mycket avancerad tårta i flera olika steg, som faktiskt blev riktig lyckad. Rolig att göra var den, och mycket god också! Men sommaren är ju lång och det finns mycket tid över och därför kommer här en liten sommarlista, med sådant jag vill/ska göra:

• Läsa minst 15 böcker
• Läsa minst 2 Harry Potter-böcker
• Blogga mycket! (Har vi tur blir det många inlägg och en ny header - välbehövligt, ju!)
• Baka och laga massor av mat!
• Odla! (Har odlat bland annat chili, tomater och potatis hela våren)
• Sola och bada
• Träna och hoppa studsmatta
• Åka utomlands med familjen
• Köpa nya kläder (för min garderob behöver verkligen lite tillskott och förnyelse)

Vad ska ni själva hitta på i sommar? Jag vill även önska er ett trevligt sommarlov, även om vi självklart kommer höras mycket framöver! Jag har två recensioner som ska skrivas och ytterligare en som ska publiceras, så eka tomt här lär det inte göra! Vi hörs snart! 


4 kommentarer:

 1. Grattis till sommarlovet! Njut av det! (mvh vuxen ;) ) Jag ska på scoutläger och festival, sedan hoppas även jag på att få mycket lästid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Jag hoppas också hinna med mycket läsning i sommar, men det blir ju lätt så att annat kommer i vägen... Hoppas du får en härlig sommar med lite av varje!

   Radera
 2. Vilken fantastisk tårta!!!

  SvaraRadera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)