fredag 22 september 2017

En ursäkt till att skaffa böcker...

Vet ni vad jag upptäckte bara för ett litet tag sedan? Jag har börjat lägga mig till med en ytterst märklig ursäkt till att köpa böcker. Vad den är? Jo, att "just den där boken är ju så fin, och skulle passa jättebra i min bokhylla". Jag vet inte hur många gånger jag tänkt så den senaste tiden, och av den orsaken inskaffat flera böcker.

Men helt fel har jag ju inte - ta bara mina tre senast inskaffade böcker. De kommer ju bli så snygga i bokhyllan min, och två av dem matchar ju dessutom varandra! Genialt ju! Det är ju riktigt snygga omslag, och så är det ju även för till exempel Allt jag inte sa, som jag också planerar att inskaffa av främst den anledningen... 


Men jag vet inte riktigt - det är ju en ganska dålig ursäkt till att köpa en massa böcker, men någonstans intalar jag mig själv att det är okej när det är så himla snygga böcker. De är ju förvisso mycket roligare att pryda väggarna med när de är snygga, men man vill ju få ut något mer än bara platsupptagande av böckerna. Med det inte sagt att mina "snygga" böcker är dåliga! Jag har läst två av dem, och är riktigt imponerad, haha!

Det var bara en sådan där konstig grej jag kom att tänka på sådär på eftermiddagskvisten när jag egentligen borde ha pluggat kemi... För det är ju lite roligt vilka skumma ursäkter man kan hitta på bara för att ge sig tillåtelse att köpa böcker man vill ha. Och fungerar gör det! Tilläggas bör ju att jag ofta är riktigt snål gällande att köpa böcker, men nu har jag alltså äntligen hittat en bra ursäkt, vilket ju är underbart! Konstigt bara, då jag tidigare inte brytt mig något särskilt om snygga omslag..!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)