onsdag 23 maj 2018

P.S. I Still Love You

Recensionen kan innehålla spoilers från tidigare delar 

P.S. I Still Love You är andra delen i Jenny Hans trilogi om sextonåriga Lara Jean. Efter den turbulenta hösten, då Lara Jean och Peter inledde ett fejkat förhållande, som sedan blev verkligt, och som sedan avslutades, vet Lara Jean inte längre vad hon vill. Hon skriver ett sista kärleksbrev till Peter, för att berätta vad hon verkligen känner. 

Kort därefter får Lara Jean dock större bekymmer, när en video på henne och Peter kommer ut på nätet. Plötsligt har hela skolan sett henne i hennes mest romantiska ögonblick någonsin. Peter lovar att ta hand om det, men Lara Jean vet inte riktigt om hon kan lita på honom, för han har inte släppt Genevieve än. Samtidigt får Lara Jean ett oväntad brev från en kille som en gång betydde mycket för henne. Kanske ska han komma att göra det igen?

I beam at him, relieved as anything, and then I write it down. Lara Jean and Peter will not break each other's hearts.
s. 41

* * *

Jag skulle egentligen vilja läsa nästa och sista boken nu direkt, men jag tror faktiskt att jag väntar några veckor. Till varma, lugna sommardagar, då jag kan lägga mig i en solstol och bara njuta. Dessutom vill jag gärna spara lite på sista boken, för jag vill verkligen inte att serien ska ta slut. Och det är riktigt bra betyg.

Boken utspelar sig inte ens under sommaren, men ändå känner jag direkt att det är till sommarläsningen serien hör, då den är så härlig, somrig, spirande och fylld av känslor. Att Jenny Han lyckas få till den känslan är imponerande. Jag är också imponerad av handlingen i övrigt, för även om den inte är särskilt speciell blir den på något sätt helt unik, tack vare att Lara Jean är en så underbar karaktär och att kärlek framställs på ett helt nytt sätt, som verkligen får mig att längta efter att också uppleva den. 

Som regel brukar andra boken i en serie alltid vara sämst, men här gäller inte det. Boken är precis lika bra som seriens första, och det tack vare mycket relaterbart innehåll, oväntade vändningar, realistiska känslor och trovärdiga relationer. Jenny Han har verkligen lyckats med sina karaktärer, och jag älskar Kitty. Hon är bara en bikaraktär, men ändå så viktig och tillför så mycket. 

Slutligen vill jag bara nämna språket: Jag läste boken på engelska, och det är verkligen en bra bok att läsa på engelska för mindre vana läsare, då den är lättläst, men ändå har ett "bra" och ganska avancerat språk. 

P.S. I Still Love You är precis lika bra som första boken. Jag vill både läsa sista boken redan nu, och vänta med den väldigt länge, för jag vill få veta hur det ska gå för Lara Jean samtidigt som jag inte vill att serien ska slut än på ett tag. För den är underbar. Kärlek beskrivs så fint och unikt, och handlingen är enkel men ändå så perfekt. Den perfekta sommarboken, men boken passar minst lika bra för att locka fram varma känslor på vintern.

Betyg: 
    ☆ 

Författare: Jenny Han
Förlag: Scholastic Children's Books
Utgivningsår: 2015
Antal sidor: 337 st 
Åldersgrupp (Enligt mig): 13+
Serie: Lara Jean, Del 2
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: P.S. I still love you
Andra delar i serien: To All the Boys I've Loved Before (Till alla killar jag har gillat), Always and Forever, Lara Jean
Annat: Finns även på svenska!

Blev du intresserad? 
Du hittar boken på Adlibris, Bokus och CDON
Boken som pocket finns på Adlibris och CDON.
Boken i e-format finns på Bokus och CDON

2 kommentarer:

  1. Läste alla böckerna för ett tag sen och jag håller med dig. En helt underbar trilogi! Blir sugen på att läsa om böckerna igen nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju så härliga böcker! Undrar om Jenny Hans andra böcker är lika bra?

      Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)