tisdag 29 maj 2018

Sommaren 2018 - Böckerna att längta till

Det är nu två skolveckor kvar innan jag får sommarlov, och med sommarlov kommer många härliga stunder i solstolen med en god bok. Och därför kommer här några av de böcker jag ser fram emot i sommar! 

(Herregud, som om inte alla redan läst rubriken och bara skrollar förbi min väldigt vackra övergång från vardag till bokutgivning. Varför anstränger man sig ens?!)

28 maj:
PS. Jag gillar dig fortfarande av Jenny Han
Den här boken har jag faktiskt redan läst, men på engelska, men då det är en så perfekt sommarbok(serie) får den vara med ändå. Det är verkligen optimal sommarläsning, med kärlek, vänskap och känslor åt alla håll!

4 juni:
Midsommarmorden av Magnus Nordin
Måste erkänna att jag inte ens läst vad den här boken handlar om, men då det är Magnus Nordin antar jag att det är skräck?! Just därför ligger den på min lista, för skräck är obligatoriskt som sommarläsning!

11 juni:
En gång för alla av Sarah Dessen
Hur länge sedan var det inte någon Sarah Dessen gavs ut på svenska? Det är ju också obligatoriskt sommarläsning, hur som helst, så tack och lov att det kommer en nu, för jag har saknat några somrar. Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo
Den här boken låter ju hysteriskt rolig, och är därför given för lata stunder i solstunden! Tror faktiskt inte jag läst något av Bjärbo tidigare, men har fått för mig att alla längtar efter fler böcker av henne, så därför längtar jag efter den här nu!

1 augusti:
Chloe Snow: Mitt trassliga andra år av Emma Chastain
En alldeles lagom och smårolig och härlig bok - så minns jag första delen i serien om Chloe Snow. Riktigt härlig, för stackars Chloe hade det ju så illa att mina problem kändes pyttesmå i jämförelse, vilket ju är bra!

8 augusti:
Ödets timme av Veronica Roth
Som jag väntat, och som jag längtat. Äntligen kommer andra (och sista delen) i Roths nya serie. Jag kommer ju dessvärre inte ihåg så mycket av första boken nu, men den här vill jag ändå läsa så snart som möjligt!

17 augusti:
Frosten av Petrus Dahlin
Sista delen i Skogens systrar, som från början var en trilogi jag läste på mellanstadiet, och sedan utökades med tre böcker till, varav jag läst en av dem. Så först står Själen på tur, men herregud - en sådan här lite bok läser jag ut på någon timme, så det hinns allt med!Fördelen med olycklig kärlek av Becky Albertalli
Känns som att det här kan bli någon av årets snackisar, för den låter verkligen spännande och som lite omväxling från alla perfekta kärlekshistorier med ”Och-så-levde-de-lyckliga-i-alla-sina-dar”. Ska bli spännande att läsa!

Ord i djupaste blått av Cath Crowley
Bara det faktum att omslaget är fyllt av böcker får mig att breda plats för den här skönheten i min bokhylla. Dessutom en så fin titel. Då krävs det bara en bra story på det, och sedan är vi hemma. Och det tror jag inte blir svårt!

24 augusti:
Skuggornas drottning av Sarah J. Maas
Vid det här laget har nog skolan redan börjat, men den får vara med här ändå, då jag längtar efter den riktigt mycket. Det är alltså del fyra i Glastronen, och mer behöver jag inte säga. 
3 kommentarer:

 1. Jag ska läsa "Till alla killar jag har gillat" och gärna Dessens nya i sommar. Känns som perfekta sommarböcker! Sen ser jag fram emot Bjärbos nya.
  Idag är det väääldigt vart hos mig, var nästan skönt att se Skogens systrar-boken med snön, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Dessen och Jenny Hans trilogi är verkligen perfekt sommarläsning! Och när du nu säger det - lite märkligt att ge ut en bok med titeln "Frosten" mitt i sommaren...!?

   Radera
  2. Haha, ja! Kunde väl väntat några månader till. ;)

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)