fredag 20 mars 2015

Bokmärkespyssel

Igår när jag kom hem från skolan var jag av någon anledning väldigt sugen på att pyssla lite. Jag satte då igång med att göra lite olika bokmärken. Det var längesedan jag gjorde egna bokmärken, men jag gjorde det väldigt mycket förut. Jag satt nästan hela eftermiddagen igår och gjorde mina små bokmärken. Och kreativiteten fortsatte att flöda i mig även idag, så idag fick jag till änu ett bokmärke och det är det som jag är mest nöjd med. Det finns bilder längre ned på bokmärkena, ifall du också blev pysselsugen eller bara vill ha lite inspiration.

För att göra alla de här olika bokmärkena behöver du färgat papper, lim, sax, tuschpennor och en dator eller liknande för att hitta mallarna.

Det gula bokmärket var väldigt enkelt att göra och här hittar du lite instruktioner till hur man gör det. Jag gjorde i storleken som det stod om på sidan och jag tycker att det var en lagom storlek, men det går bra att göra större eller mindre också.

Det rosa bokmärket var det svåraste att göra och det krävdes en del tid och tålamod. Och då stod det ändå på instruktionerna att svårighetsgraden var enkel. (!?) Här hittar du en film som jag följde när jag gjorde bokmärket.

Det tredje bokmärket på bilden blev jag ganska nöjd med och jag följde inga speciella instruktioner till hur man gjorde det. Dock så använde jag en mall när jag gjorde fågeln och den finner du här. Jag hade sett den mallen på ett mjölkpaket förut och då letade jag bara helt enkelt på arlas hemsida efter mallen. Som tur var hittade jag den. Det här bokmärket gick enkelt och var roligt, men tidskrävande, att göra.

Det fjärde och sista bokmärket gjorde jag helt med egen idé. Nästan, i alla fall. Jag letade upp bilder med citaten jag satte på och sedan ritade jag av dem. Jag hade inget papper i rätt färg, så istället målade jag ett vitt papper. Jag tog flera papper och satte på varandra, för jag hade inget extra tjockt papper. Jag vet dock inte om jag vågar använda det här bokmärket, för jag är osäker på om det kommer färga av sig. Jag tror dock inte det, men man vill ju inte chansa. Jag kanske ska ta och plasta in det sen...

Det var väldigt längesedan jag pysslade, men det är ju faktiskt riktigt skoj och väldigt mysigt. Så om du har några tips på roliga pyssel är du mer än välkommen att tipsa mig och alla andra. Det behöver inte vara bokrelaterat utan alla pyssel är roliga.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)