lördag 28 mars 2015

Bokvikning

Förra helgen så gjorde jag ett väldigt roligt, men tidskrävande, pyssel. Jag vet inte var jag hittade det, men någonstans var det. I alla fall, det kallas för bokvikning och det går helt enkelt ut på att man viker en bok på olika sätt för att få som ett mönster. Det är lite svårt att förklara, men lättare med bilder. Jag hittade mått och en bra beskrivning till vikningen som jag gjorde. Jag tror att det är den enklaste varianten och den blir helt enkelt som ett hjärta. (Bilder längre ner). Här finns den beskrivningen som jag använde till det här hjärtat.

Jag tycker att det här var ett roligt pyssel och resultaten blir väldigt dekorativa. Hemma har vi massor av böcker och många skulle vi bara slänga om jag inte hade tagit några. Därför har jag flera böcker att använda till bokvikningar, för jag vill inte ta någon bok som jag gillar mycket och jag äger inte direkt någon bok som jag inte gillar. Till den vikningen som jag gjorde använde jag en bok som hade ett sådant här papper med titeln på. Det gjorde att när jag tog bort det var den bara enfärgad och då behövde man inte se titeln. Annars kan man måla bokens utsida eller klä den med tex. presentpapper.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)