tisdag 14 mars 2017

Nationella prov

Hej på er!

Idag skriver jag bara för att ursäkta mig lite. Inte för att det egentligen behövs, men det blir bara så mycket lättare och bättre än att förklara i efterhand. Imorgon har jag det första nationella provet och på fredag är det dags för nästa för nian. Ja, bortsett från de muntliga som redan är avklarade. Den här veckan är det svenska och veckan därpå har jag prov igen. Då är det laboration i NO som gäller, och vecka 14 är det skriftligt prov i NO. Så det lär bli några hektiska veckor fram till påsklovet. 

Egentligen är det ganska lugnt just nu. Vi har inga prov, just på grund av nationella proven, men samtidigt är det mycket uppgifter runt omkring och sådana där småsaker som ska göras. Och inte minst ska man ju själv få tid över för att repetera lite inför nationella proven i de ämnen där det krävs. Så det kommer nog bli några halvdana bloggveckor här framöver. Jag ska försöka skriva klart de recensioner jag nu påbörjat, men det blir nog inte några intressantare inlägg än så, för just nu saknar jag inspiration och jag har inte riktigt tid att leta efter sådan.

Men gud vad jag läst den senaste tiden! För två veckor sedan var det sportlov och då läste jag en hel del, vilket fortsatte förra veckan, för den spenderade jag sjuk i influensan. Gud så dåligt jag mådde! Jag var sjuk i inte mindre än en hel vecka och hade feber och sådär, vilket inte var kul alls. Men nu är jag på banan igen, om än något snorig och sådär. Men jag har en nu en hel del recensioner som ska publiceras (och skrivas...), så en del inlägg lär det bli ändå!

Det här med att jag skulle göra en ny header lär dock få vänta, för jag har inga idéer och ingen tid att skaffa mig sådana. Kanske får jag tid senare, men just nu är det tyvärr inget jag kan prioritera. Åh! Jag avskyr när tiden inte räcker till!

Nej, nu ska jag faktiskt snart göra middag, då jag dansar till sent ikväll sedan. Först ska jag dock förbereda mig lite inför morgondagens prov. Vi ska ha så kallad "spark" på morgonen, vilket innebär att vi ska träna oss svettiga, duscha och göra oss klara på högst en kvart och sedan varma och utmattade starta ett viktigt prov. Yay! Och 07.50 börjar vi! För det här ska tydligen göra en piggare och mer koncentrerad. En halvtimmes extra sömn hade nog varit minst lika bra. 

Ska ni också ha nationellt prov i morgon? Eller kanske någon annan gång?

4 kommentarer:

 1. Jag har också nationella imorgon. Dock ligger jag nedbäddad med feber och lär inte ta mig till skolan imorgon heller. Känner igen mig i det du skriver om att behöva prioritera bort bloggen för skolan. Synd att det behöver vara så. Lycka till imorgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej! Stackare! Hoppas du blir frisk snart - jag vet hur jobbigt det är, då jag som sagt var sjuk förra veckan! För mig är det oftast så att jag har lite tid över när allt angående skolan är klart, men då orkar jag inte göra något vettigt... Så jobbigt!

   Du får krya på dig och tack för lyckönskningen!

   Radera
 2. Hej!
  Vad handlade kemi laben om? Var den svår?
  Hoppas det gick bra för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag vet inte varifrån du fått att jag hade kemi på nationella proven, och jag vet inte om man faktiskt får berätta om delprov B, då alla inte har gjort dem än...

   Alla NP i NO gick dock bra för mig, själv då?!

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)