tisdag 1 augusti 2017

Bokmässan 2017 - Mina planer

Bokmässan 2016
God morgon!

Vi är nu inne i början av augusti och det är mindre än två månader kvar till årets bokmässa.

Programmet är nu fullproppat med spännande författare och andra att lyssna på, och jag är i full gång med att planera hur och när jag ska vara där. Jag funderar faktiskt på att ta ledigt från skolan på fredagen och gå på mässan halva fredagen (efter att bransch-dagarna är slut) och lördagen, men vi får se.

Det finns nämligen några saker jag jättegärna vill lyssna på under just fredagen och den dagen har jag tidigare alltid missat, vilket ju är tråkigt. Förra året tror jag att Jonathan Stroud var där och hans serie "Lockwood & CO." älskar jag, så det hade varit kul att lyssna på. I år kommer Jennifer Niven dit, och det vill jag inte missa! Trots att jag ehm... totaldissade hennes senaste bok. Men jag älskade den förra, så..!

Kön till Ingemar Stenmarks signering förra året...
Har ni förresten sett att man kan ladda ner en app för Bokmässan, där man lätt kommer åt hela programmet så att man kan planera sin mässa. På hemsidan kan man dessutom logga in och då komma åt de programpunkter man sparar på olika enheter. Då får man en riktigt bra överblick på allt man ska hinna med, och det underlättar verkligen. Så här får ni nu lite bilder från de saker jag sparat och finner intressanta. Jag kommer inte kunna på gå på allt, definitivt inte det sista på söndag kväll, för då lär jag inte vara kvar i Göteborg... Men någon annan kanske har möjlighet, för det låter verkligen intressant!


1. Jag älskar att laga mat numera, så det kunde vara roligt att få lite inspiration.

2. Jennifer Niven! Lindbäck har jag faktiskt inte läst så mycket av, men det blir nog intressant för jag vet att hon skrivit böcker som andra tyckt mycket om. 

3. Mat! Igen. Den där boken ska förresten förhoppningsvis köpas, för vi provlagade ett recept och gud, vad gott det var! Jag älskar även hur Cramby skriver sina recept. Det är inte bara uppradade uppmaningar ("skär löken, fräs grönsakerna"), utan det är lite mer personligt, som om han verkligen pratar med mig. Kul!

4. Elin Säfström! Det verkar vara en så härlig person och snart kommer ju fortsättningen på hennes tidigare succé ut, så det blir roligt att höra henne prata fantasy sedan. Hennes bok sticker verkligen ut och var riktigt intressant!

5. Ja, jag kan ju inte lyssna på Frej och Niven samtidigt, så kanske får det bli på lördag, beroende på vad jag känner för...

6. Hett tips till alla andra, även om jag själv inte kommer kunna lyssna! Christin Ljungqvist är författaren bakom "Vita tigern", en riktigt intressant och obehaglig bok, som hon här berättar mer om. 

Kanske har ni nu fått några bra tips på hur ni ska röra er på mässan. Om ni nu ska dit? Någon som ska? Berätta gärna, för det vore jätteroligt!

2 kommentarer:

  1. Så roligt att det snart är dags för bokmässa! Jag längtar ihjäl mig! Laddade faktiskt ner appen igår och var fast där ett bra tag, det händer så mycket roligt på mässan! Jag åker dit på fredagen efter skolan och ska gå på mässan lördag och söndag! Vi kanske kan ses där? Vore ju kul! Jag hoppas att de har ett bokbloggarrum som förra året, det var rätt skönt att sitta där och ta det lugnt en stund i mellan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag längtar också! Det är ju underbart att spendera lite tid med andra bokälskare. Ja, vi borde verkligen träffas där! På lördagen i så fall. Det får vi återkomma till! Jag var aldrig i bokbloggarrummet förra året, så hoppas det finns i år också och att jag hittar dit då, haha!

      Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)