lördag 12 augusti 2017

Höstens bokutgivning (augusti → oktober 2017)

Hej alla!

Håll till godo, för här kommer 33 titlar att se fram emot en bit in i höstmörkret. Visserligen är vi redan en bit in i augusti, men jag tyckte att augusti också tillhör hösten till viss del, så de böckerna får också följa med, trots att några av dem redan givits ut. Klicka på titlarna för att läsa mer om böckerna! Bilderna kommer från respektive förlags hemsidor, och det är även dit länkarna går!

7 augusti:
Mina smala axlars längtan av Maria Frensborg
En ganska klassisk ungdomsroman med kärlek som huvudtema. Men känslan jag får av boken är verkligen sprudlande kärlek och Magda verkar som en så underbar person. En mysig bok som man lätt kan relatera till, och den vill jag läsa!

11 augusti:
Heden av Petrus Dahlin
Åh! Nostalgi! Äntligen kommer en fortsättning i den fantastiska serien Skogens systrar som förgyllde min barndom. 2009 kom den första av de tidigare tre böckerna i serien, och nu kommer en fortsättning. Jag måste nog dock läsa om de andra, för just nu minns jag inte mer än att jag älskade serien...

15 augusti:
Hata Gustavsberg av Agnes Lindström
Jag nästan skrattar när jag läser om boken - vilken rolig idé och vilken röra! Den här ska läsas med nöje. Det låter verkligen som en riktig bra och underhållande bok, kul!

18 augusti:
Hjärtlös av Marissa Meyer
En bok jag egentligen inte vet någonting om, men jag älskar författarens serie The Lunar Chronicles, och den här boken har dessutom rosats av många, så den ska också in i att läsa-listan. 19 augusti:
The Hate U Give av Angie Thomas
Jag har hört så mycket om den här boken, men missades faktiskt helt att den skulle ges ut på svenska, då titeln ju är den samma som på engelska. Den låter i alla fall riktigt bra, och har fått så bra kritik att jag verkligen är sugen på att läsa den, helst nu!

21 augusti:
Handbok för ett begagnat hjärta av Tamsyn Murray
För många, många år sedan läste jag en bok om en hjärtsjuk person, och det är verkligen ett intressant ämne, som lätt berör. Därför vill jag väldigt gärna läsa den här fina boken.

22 augusti:
Under odjurspälsen av Klara Krantz
Vad som händer i den här boken är ju faktiskt något som skulle kunna hända på riktigt! Jag vill verkligen, verkligen läsa, för boken låter sådär härligt rörig och bara lagom. Spännande, och så fint omslag också! 

Vakuum av Mia Öström
Öströms Skuggsommar var riktigt bra, och jag älskar hennes sätt att skriva på. Här är ämnet ett helt annat, och boken låter verkligen bra och läsvärd, så den ska jag se till att få tag i!
25 augusti:
Kungens fånge av Victoria Aveyard
Den avslutande delen i Röd drottning. Ingen serie jag känner "wow" för, men den är helt okej och jag vill gärna avsluta den så snart som möjligt. 

28 augusti:
Grymheten av Scott Bergstrom
En för mig helt okänd författare, men boken låter verkligen spännande och speciell. Lite som en deckare, fast ännu mer mystik och farligheter, kanske. Vi får se, men läsas ska den i alla fall. 

Kronprinsessan av Kiera Cass
Fjärde boken i The Selection. Behöver jag säga något mer? Står helt klart på min att läsa-lista!

Vi som överlevde av Michael Bornstein & Debbie Bornstein Holinstat
Bara bokens omslag får mig att bli berörd. Det här är en sådan där viktig bok, så den vill jag läsa. Andra världskriget är dessutom ett så intressant ämne, och det är ju något speciellt med verklighetsbaserade böcker. 


30 augusti:
Den här veckan är min av Ingrid Olsson
Har faktiskt inte läst något av författaren innan, men vill väldigt gärna göra det. Intressant koncept här, dessutom, så den vill jag komma över!

31 augusti:
Purebred - Flykten från Olympo av Lisa Hågensen
Det låter som en riktigt spännande bok, det här. Det är dessutom ett helt nytt förlag för min del, vilket är spännande. Ämnet är verkligen intressant - en värld utan raser och religioner, där alla talar samma språk. Och lägg till lite slaveri och förintelse så är man hemma i dystopin. Spännande! 

5 september:
Flora Banks förlorade minne av Emily Barr
Jag känner att det blir tufft att få in alla de här böckerna under hösten... Men den här är ett måste! Den har fått mycket fina ord, och låter fantastisk. "På jakt efter den person man minns, när man glömmer allt annat" - hur bra låter inte det? Åh, längtar!7 september:
Allt jag inte sa av Yrsa Walldén
Det jag fastnar för först är omslaget, som är så snyggt, så vackert. Sedan fastnar jag för den härliga, vardagliga handlingen. Det verkar vara så fin stämning i boken, och förhoppningsvis finns det mycket plats för igenkänning, vilket är roligt. 

Det är för sent att vilja hoppa av av Stephanie Tromly
Eftersom att jag älskade seriens första bok ska jag helt klart läsa den här. Gud vad jag längtan, och väntan, men nu är det snart dags. För er som inte läst första boken - gör det! Det är som en helt skruvad deckare blandat med feel good och contemporary - underbart!

Layers av urusla Poznanski
Jag har faktiskt inte läst något av Poznanski, men den här boken låter så bra. Vilken mardröm att vakna upp vid en mördad man! Det ska bli så spännande att läsa den här, för den låter verkligen oebahglig och sjukt beroendeframkallande. Härligt!

Papperssjälar av Emma Johansson
Jag bara älskar omslaget! Det är så fint och så sorgligt, på något sätt. Boken låter också så himla fin och sorglig, och även lite spännande. Den låter i alla fall riktigt bra och som väldigt fin läsning, så den längtar jag efter!12 september:
På andra sidan reglerna av Emma Granholm
Så spännande! Som sagt är det ju alltid intressant med saker som hierarkier och när något sker som förändrar dem - och här är det själva huvudgrejen vad jag förstår! Roligt! Har faktiskt inte läst någon av Granholms uppskattade böcker, så nu är det dags!

13 september:
Visheten vaknar av Elin Säfström
En efterlängtad fortsättning på En väktares bekännelser, som var så härlig. En mix av fantasy och contemporary, med en stor dos av humor. För Elin Säfström skriver verkligen bra, så underhållande och engagerande. Hett tips i höstmörkret!

15 september:
Eldens arvtagare av Sarah J. Maas
Jag har faktiskt inte hunnit läsa andra boken i Glastronen-serien ännu, men snart kommer trean, som också ska läsas. Jag älskade ettan och tror nog inte jag blir besviken.19 september:
En rumpa att dö för av Nina E. Grøntvedt

Titeln får mig att le, men det känns som att den här boken är mycket mer än så. Och jag älskar omslaget! 

20 september:
Mica - dotter av Solfolket av Anders Jacobsson
Författaren till bland andra böckerna om Bert och böckerna om Sune kommer nu med en fantasyliknande bok för unga? Kan man missa det? Nej! Gud vad spännande, och boken låter verkligen bra. Jag kan ha lite svårt för nya världar, men här finns ändå vår värld kvar, vilket känns skönt! Ska bli kul att läsa!

Tjockare än vatten av Anne Cassidy
Det här ska vara en berättelse inspirerad av klassikern Möss och människor, som jag bara läst ett utdrag av i skolan. Cassidy har jag läst och uppskattat mycket av, så jag ser fram emot den här boken mycket. Det är alltid roligt med retellings och liknande också!

21 september:
Brännmärkt av Lizette Edfeldt
En ung tjej debuterar med en dystopi - skäl nog för att den hamnar i den här listan! Och roligt med lite svenskt också!

26 september:
Höstväsen - skräckberättelser av Lena Ollmark, Niklas Krog, Anders Fager, Alex Haridi, Kerstin Lundberg Hahn, Madeleine Bäck, Magnus Nordin
Sju författare går ihop i den här novellsamlingen, och bidrar med varsin skräcknovell. Egentligen gillar jag inte skräck, men jag vill gärna testa på novellsamlingsformatet, och det är flera författare jag tidigare läst och uppskattat med, så den här boken ser jag fram emot!

27 september:
Karta för förälskade och andra vilsna av Johanna Lindbäck
Lagom småmysig kärleksroman - finns det något annat som alltid funkar?! Snyggt omslag dessutom, och har läst och gillat annat av Lindbäck, så den här ska hinnas med!


3 oktober:
Da Vinci-koden av Dan Brown (Omarbetad)
Det låter ju jättespännande att den här boken från tidigt 2000-tal ges ut igen, så den vill jag läsa. Helt ärligt vet jag inte så mycket om den, mer än att den även blivit film och varit en riktig succé. Spännande!

Fejk av E. Lockhart
Åh, så spännande den låter. Mystisk, oklar och intressant - perfekt! Jag gillar Lockharts sätt att skriva på, och den här handlingen tilltalar mig verkligen! Så spännande! Inte för att det framgår riktigt vad boken handlar om, men det är ju lite av grejen. Längtar!

4 oktober:
Battle av Maja Lunde
Jag tror inte att jag läst något av en norsk författare innan, och bara det gör ju boken spännande! Sedan låter den dessutom riktigt bra, och att dans är huvudtemat är kul, då det är något som intresserar mig. Och allt som handlar om hierarkier och status och sådant är ju intressant, så den här boken hoppas jag hinna med!5 oktober:
I helvetet vet alla vem jag är av Fredrik Hardenborg
Låter riktigt spännande och obehagligt nära verkligheten, så det kan nog vara skrämmande och nyttig läsning för att få en liten tankeställare. Och författare som går över från vuxenböcker till ungdomsgenren är alltid intressant!

20 oktober: 
Norra latin av Sara Bergmark Elfgren
Jag skrev om den här boken långt tidigare, men den är förhoppningsvis värd att hamna här igen. Bergmark Elfgren lyckades ju riktigt bra tillsammans med Mats Strandberg, så jag är verkligen sugen att se på vad hon själv lyckas med. Boken låter dessutom riktigt spännande, och lagom vardaglig och mystisk. 

23 oktober:
Allt det vackra är inte förstört av Danielle Younge-Ullman
Lavender Lit brukar ju lyckas med sin utgivning, och den här boken låter så bra! Författaren är för mig okänd, men jag är redan jättesugen på den här boken! Den låter så fin och spännande och förmodligen sorglig och oväntad. Direkt in i att läsa-listan!
Så där är den - en lång, lång lista över all fantastisk läsning som väntar i höst. Jag har dock inte den blekaste om hur allt ska hinnas med. Jag är glad om jag hinner läsa ens hälften... 

Vilka böcker ser ni fram emot i höst?


4 kommentarer:

 1. Åh, hade NOLL aning om att Skogens systrar skulle få en uppföljare! Rätt weird men okej, är pepp. Och ja VERKLIGEN nostalgi! Lavender Lit och VOX omslag är så himla fina :')

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej, inte jag heller, förrän nyss! En fortsättning sådär 5-6 år senare - ja, ganska weird! Men riktigt kul ändå! Ja, höstböckerna bjuder på många fina omslag! :D

   Radera
 2. Åh, jag har läst Brännmärkt! Den är så himla bra, en riktigt spännande och intressant bok! Rekommenderar den starkt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, och tack för tips! Den får jag se till att hinna med! :)

   //Lexie

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)