tisdag 17 oktober 2017

15 saker ni inte visste om mig!

God morgon alla fina!

För lite mer än ett år sedan gjorde jag ett inlägg med 10 slumpmässiga fakta om mig och det kan du läsa här. Och för lite mer än två år sedan gjorde jag ett inlägg med 10 bokrelaterade fakta om mig. Det hittar du här. Tycker det är så roligt att kolla igenom sådana här inlägg långt efteråt, för det är så mycket som har förändrats. Och just därför är det idag dags för ett nytt liknande inlägg och idag kommer 15 saker ni nog inte visste om mig!

1. Naturvetenskapsprogrammet.
I år började jag gymnasiet och jag läser natur och kommer med stor sannolikhet välja inriktning natur nästa år, då vi väljer.

2. Mopedbil.
Jag tog mopedkörkort förra året, men kör inte sådan där "sak med två hjul utan tak", utan en fräsig liten moppebil med fyra hjul och tak. Jag var så skeptisk först, men det är nog det bästa som hänt mig. Älskar att slippa regn, slippa vänta på bussar och kunna köra året om!
 
3. Celiaki.
Jag har celiaki och är alltså glutenintolerant sedan lite mer än fyra år tillbaka. Värt att veta är att jag avskyr att höra att "jag är gluten", för nej, jag är inte ett protein! Säg glutenintolerans eller celiaki, snälla! Skrev en krönika om det också - läs här!

4. Morgonmänniska.
Jag är verkligen en riktig morgonmänniska. Har sovmorgon flera dagar i veckan nu, men vaknar ändå senast halv åtta. Kan nog utan att ljuga säga att jag aldrig sover längre än till åtta om jag inte är jetlaggad, sjuk eller haft sovmorgon i minst en vecka.

5. Älskar frukost!
Som morgonmänniska gillar jag dessutom även frukost. Att baka scones, göra smoothies och spännande gröt och sedan äta - Love it! Frukost är underbart! Just nu är favoriten ugnsbakad havregrynsgröt med citron, banan, kokos och blåbär! Mums!

6. Älskar att laga mat.
Vidare på mattemat (nej, inte matte-mat, mat-temat) är matlagning en ny passion. Det började med att jag var trött på att mamma och pappa lagade samma mat hela tiden, så jag fick ta saken i egna händer. Följer nog de flesta matlagningssidor på Facebook numera och sparar recept dagligen och lagar spännande mat till familjen flera gånger i veckan! 

7. Har inte Instagram.
Det är faktiskt sant - jag har inte Instagram. Orsaken är att när det först blev populärt var jag bara tolv år och åldersgränsen tretton, och lydig som jag var blev det inget då. Och när jag fyllde tretton var hypen över och det var ingen mening med att skaffa det. Och förstår helt ärligt inte grejen med att skrolla supersnabbt och gilla bilder man knappt ens hunnit se?!

8. Introvert.
Jag är introvert, vilket väl betyder ungefär att jag är i behov av ensamhet och inte av sällskap, även om sällskap också behövs, såklart! Hittade en jättebra text här med skillnader mellan extroverta och introverta, och de flesta påståendena stämde helt!

9. Matte och svenska.
Mina favoritämnen i skolan är matte och svenska, vilket kanske är en lite udda kombination. Jag har alltid haft lätt för matte och gillar att det är logiskt, och samtidigt älskar jag svenska och att läsa, skriva och tala, för att det är så fritt och brett. 

10. Alltid i tid.
Något jag avskyr är att vara sen och jag har nog aldrig kommit försent till skolan förutom av godkända anledningar. Jag åker till skolan som ligger max en kvart bort 45 minuter innan jag börjar... (Men hallå - det beror faktiskt på att det är kö ut från där jag bor då det bara finns en bilväg!) Och för att "i god tid" är min bästa vän.

11. Gillar inte film och musik.
Lugn! Det är inte så att jag ogillar det, utan jag är bara inte så särskilt intresserad. Jag lyssnar sällan på musik och älskar inte direkt att gå på bio, även om det är roligt ibland. Och tittar inte så mycket på TV heller. Vete egentligen inte varför, men så är det!

12. Slå in paket.
Jätteskum information egentligen, men jag älskar att slå in paket. Synd bara att kalasåldern nu är över för både mig och lillasyster.... Jag älskar att göra roliga inslagningar med vikningar och sedan massa olika snören. Har ni till exempel testat att klippa inslagspapper i tunna remsor och "knorra" som presentsnöre? Eller klippa mönster i breda snören?!

13. Svarta, vita och gråa underkläder.
Ja, jag äger faktiskt bara svarta, vita och grå strumpor och trosor, och de grå är väldigt få. Jättetråkigt kanske, men det är praktiskt, för går en strumpa sönder kan man matcha den med en annan hur lätt som helst och de passar ju till allt. Har dock färgglada sportstrumpor!

14. Katastrof på orientering.
Hoppas inte min framtida idrottslärare läser det här, men jag är usel på orientering. Jag lyckades dock riktigt bra sista gången i nian, så jag hoppas det håller i sig. Får nästan panik av kartor och kompasser, så längtar inte till det. Det enda i skolan jag bävar inför... Vet inte hur många gånger jag gått halvt vilse i skogen. Usch, alltså!

15. Inget lokalsinne.
Kom på det här när jag och mamma var på Bokmässan i år och hon sa att vi skulle ta samma väg som förra året (?!). Jag sa att jag nog inte har något lokalsinne och hon protesterade inte så att eeeh... Hänger nog ihop med orienteringsgrejen. Och jag är förtvivlad över att jag inte hittar alls i Stockholm trots att jag bor 20 minuter bort med tåg...


2 kommentarer:

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)