torsdag 12 oktober 2017

Blandade känslor


Den här bilden ger mig lite blandade känslor.

Först och främst gör den mig jätteglad, för jag har ju tretton förhoppningsvis riktigt bra böcker att läsa. Men sedan gör den mig också lite uppgiven, för jag har hela tretton böcker att läsa, och helst av allt vill jag läsa alla nu, för att de inte ska hinna bli bortglömda innan jag recenserar dem.

Dessutom är det tre recensionexemplar ifrån Pärlan förlag med i högen. Jag tror jag satsar på att läsa Verarnas drottning först och främst, eftersom att det är en helt ny bok, medan de andra är lite äldre böcker. 

Sedan finns i högen också fyra bibliotekslån, och de måste jag läsa ut nu snarast, för lånetiden går snart ut. Och så har jag ju en del inköp från bokmässan, vilka jag också vill läsa så snart som möjligt! I början av året satte jag även upp målet att läsa ut Harry Potter under året, och nu har jag fortfarande tre böcker kvar (om man räknar med Det fördömda barnet, vilket jag gör!). Gissa vad jag gör på jullovet...

Det här är ju dessutom bara de böcker jag har hemma just nu - på en lista finns tre gånger så många böcker jag också vill läsa helst nu. Usch, alltså! Det är så svårt och svårare blir det sedan när man ska välja en bok att läsa. Tror jag måste få undan några låneböcker, men sedan tar jag nog upp Verarnas drottning, då den är rec-ex! Och sedan är jag jättesugen på Allt jag inte sa, då Agnes tyckte mycket om den och då den ju är så vacker!

Egentligen är det ju något jättebra - att ha så mycket att läsa, så mycket att välja på! Det är bara det att den här högen gör det så tydligt att jag aldrig kommer hinna läsa allt jag vill läsa, och det är ju jobbigt...


8 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det där! Jag har också en stoooor hög med böcker som ligger och väntat på att bli lästa! Alla är sådana böcker jag verkligen vill läsa, men samtidigt blir det en stress att känna att man ska hinna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att jag inte är ensam! Ibland är det ju hur lugnt som helst, men höstutgivningen är ju alltid så stor och då räcker tiden aldrig. Håller med om att det blir en stress, vilket ju är jättesynd när det egentligen är ett drömscenario att ha så mycket att läsa!

   Radera
 2. Förstår ditt problem! "Så många böcker, så lite tid..." Allt jag inte sa var bra och gick ganska snabbt att läsa, om det är till någon tröst. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Vad kul att du också gillade Allt jag inte sa och att den var snabbläst - då borde jag ju hinna ganska snart! :)

   Radera
 3. Åhh, känner verkligen exakt samma sak! Massor av böcker som jag inte ens har hemma som jag vill läsa typ NU. Men tiden räcker inte till, läser typ bara endast när jag inte har något att göra i skolan, haha. (Annars vill jag bara läsa o inte göra annat!) Så sker sällan tyvärr :( kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns så mycket man vill läsa. Har en lista med över 50 titlar just nu, och tiden räcker verkligen inte! Kram till dig med, och roligt att höra ifrån dig - var ett tag sedan! <3 :)

   Radera
  2. Haha ja verkligen. Bloggar typ aldrig, antagligen för att jag läser så lite o inte är riktigt inne i bokvärlden på samma sätt som jag varit. Var nog flera månader sedan jag kommenterade hos någon också, trycker att det är så krångligt att göra på mobil också? Hoppas att allt är bra med dig! :D <3

   Radera
  3. Förstår precis! Och är ganska krångligt från mobilen ju, haha... Ja, allt är bra med mig! Hoppas det är bra med dig också! :)

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)