torsdag 15 november 2018

The Cookie Books Tag

Här om veckan blev jag taggad av Elvira på den härliga bokbloggen Världarna jag lever i, i The Cookie Books Tag, och bara namnet lät ju så trevligt att jag blev mycket sugen på att göra tagen jag med. Här kommer därför mina svar!

THE COOKIE BOOKS TAG
The Rules
Other than linking to the person who tagged you (or where you just happened to stumble over the tag), it would be splendid if there is a link back to the original tag post.
Pick a book that corresponds to the cookie’s ‘theme’.
Have fun!
Tag 1-3 people.

* * *

Chocolate Chip: A classic book that you love or really enjoyed
Jag läser mycket sällan klassiker utan håller mig främst till den aktuella utgivningen, och just nu kan jag inte komma på någon klassiker jag läst och gillat. Jag skulle dock vilja läsa en hel del, däribland 1984, Fahrenheit 451 och Jane Eyre

Thin Mints: A fandom that you really want to ‘join’ AND/OR a hyped-up book you want to read

En riktigt hypad bokserie jag vill läsa är PAX. Problemet är ju bara att jag har så mycket andra böcker jag också vill läsa, och att en bok här följs av ytterligare 9 böcker, så det kommer ju ta tid. Har dock hört så mycket gott om den överallt - inte minst av Agnes - att det börjar kännas pinsamt att jag själv inte läst den...

Shortbread: An author you can’t get enough of
Helt klart Jojo Moyes. Sällan läser jag flera böcker av samma författare, antingen för att få författare skriver flera olika böcker eller serier, eller för att inte alla böcker passar mig. När det gäller Jojo Moyes behöver man dock aldrig vara osäker på om boken är bra, för allt jag läst av henne hittills har varit underbart och så beroendeframkallande!


 

Samoas/ Caramel DeLites: An emotional rollercoaster
Axel Schylströms Bränd: En resa genom eld fick mig både att svettas, skratta och gråta och berörde mig så djupt att jag dessutom släpade iväg familjen på hans föreläsningsshow (SE DEN, förresten!). Det är nog den känslosammaste bok jag läst, och att det är en sann historia gör allt så mycket starkare.

Oreos: A book whose cover was better than the story OR vice versa, where the story was better than its cover

Jag måste erkänna att Elvira gav mig lite inspiration här. För ett tag sedan läste jag Finns det björkar i Sarajevo? av Christina Lindström, och wow, vilken bra bok! Det var dock ren tur att jag lånade hem den, för omslaget lockade inte alls utan är rent ut sagt tråkigt, medan storyn är fantastiskt fin!

Tagalongs/Peanut Butter Patties: A book that wasn’t what you expected

En bok som inte var vad jag väntade mig på ett negativt sätt är The Catcher in The Rye, som jag kände igen som en sådan där riktig klassiker som borde vara fantastisk, men helt ärligt var den bara märklig och totalt omotiverad, enligt mig.

Finns det björkar i Sarajevo? och Karne - Skriet från härbärget var inte heller vad jag väntade mig, men på ett väldigt positivt sätt, då jag verkligen blev helt överraskad av två böcker jag inte förväntade mig några stordåd från. Tack och lov att jag läste dem!
Snickerdoodles: A book you may never stop rereading/loving
Hungerspelentrilogin, helt klart! År 2013 kom jag i kontakt med serien för första gången, och då älskade jag den. Därefter tröttnade jag lite, men när jag väl sett filmerna läste jag om böckerna igen, och då var de ännu bättre, så nu tror jag förhållandet där är ganska stabilt. I dagens samhälle är det inte heller omöjligt att dra paralleller till Suzanne Collins Panem, och tänker jag inte på det nynnar jag gärna på The Hanging Tree...

Cookie dough: A book that you are waiting for to be released

Oj, jag måste erkänna att jag levt lite under en sten senaste tiden, så jag har ärligt talat ganska usel koll på den kommande utgivningen. Skulle dock vilja säga Wildcard av Marie Lu, som redan finns på engelska, men som ju borde komma på svenska, väl? Annars funderar jag faktiskt på att läsa den på engelska. 

Sofie och Felicia - jag läser gärna era svar också, såvida ni inte redan gjort taggen!


4 kommentarer:

 1. Kul att läsa dina svar på frågorna också! PAX finns ju kvar att läsa även om du inte läser serien just nu! Men hade varit roligt att höra vad du tycker om böckerna! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med PAX har du ju rätt i - någon gång måste jag ju hinna läsa dem! :)

   Radera
 2. Svar
  1. Vad roligt att höra - nu blir jag verkligen sugen på att läsa den snart! :)

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)