onsdag 7 oktober 2020

Ihop i smyg

Jag vet redan att han sa nej när Ester frågade chans på honom. Han kommer nog att säga nej till Sia också.
    För idag på rasten frågade han chans på mig.”
s. 12

Klara har varit kär i Albin i flera år, så när han faktiskt frågar chans borde ju allt vara frid och fröjd? I Emma Asklings nya bok är det dock inte så enkelt. För där finns Olivia som alltid får som hon vill, och nu har hon bestämt att Sia, Klaras före detta bästis, ska bli ihop med Albin. Och Klara vet att det är bäst att låta Olivia bestämma, fast kanske inte just den här gången..?

* * * 

En biljett raka vägen tillbaka till mellanstadiet, och jag älskar det. Det är den bästa mellanåldersboken jag läst på äldre dar, och jag ser fram emot att läsa mer i samma stil av Emma Askling.

Livet för en femteklassare skildras trovärdigt och fyllt av igenkänning. Det där elaka gänget, trassel med bästa kompisarna, känslan av de vuxna inte förstod någonting av vad man upplevde. Askling sätter klockrent ord på alltDet är också lättläst och härligt hoppfullt med viktiga budskap i bakgrunden, så det är omöjligt att inte tycka om den här boken.

Ihop i smyg är given för alla mellanstadieelever som vill läsa något enkelt som fullkomligt sprakar av igenkänning och samtidigt visdom. För mig är läsupplevelsen oväntat positiv och fylld av nostalgi och jag ser fram emot att läsa mer i liknande stil av Emma Asling!

Tack, Rabén & Sjögren, för mysigt recensionsexemplar!
 ___________________________________________________________________ 
Ihop i smyg
Författare: Emma Askling
Förlag: Rabén & Sjögren (2020) 
Sidor: 134 st 
Åldersgrupp: 9+
Köp: t ex hos Adlibris, Bokus och Omnible.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)