onsdag 28 april 2021

Förbannelsen

Förbannelsen är andra delen i Ann-Sofi Forsmarks trilogi om Hilde Stridh. Hon hade sett fram emot en lugn sommar på Ragnarsö, men med kusinen Tyra i släptåg blir allt annorlunda. Snart får tjejerna dock annat att tänka på. Vad händer egentligen på lyxhotellet Sailor Inn, och vad har det med öns mörka historia att göra? Alla verkar veta mer än de berättar, men kanske är det de döda som har allra flest svar?

* * *

Det finns böcker som får hårstråna att resa sig, och de som får hjärnan att gå på högvarv. Och så finns ”Förbannelsen”, som lyckas med allt det där och mer därtill. Det är en ungdomsbok om mysterier och övernaturligheter, inlindad i en historisk kontext som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet.

Forsmarks kunskap om historia lyser stark mellan raderna, och som läsare är det omöjligt att inte dras med och förtrollas av de historiska skeendena som så skickligt sammanbinds med nutid. ”Förbannelsen” är ett hantverk som tagit det bästa ur flera genrer och skapat något oemotståndligt för alla som uppskattar mysterier, övernaturligheter och historia.

Låt inte 12-15 år-etiketten hindra er, för det här är en bok för alla. Jag älskar den, min mamma älskar den, och att serien fått den etiketten är synd. Det var det som fick mig att tveka innan jag plockade upp första boken. Jag önskar att fler kan se bortom siffrorna, för när man väl öppnar boken sveps man direkt in i denna välskrivna, unika berättelse om släktband, kärlek och sorg. En bok som fascinerar, engagerar och berör, från början till slut.

Förbannelsen är för alla som vill läsa något med det bästa ur flera världar.

Stort tack, Ordalaget Bokförlag, för recensionsexemplaret!
___________________________________________________________________
Förbannelsen
Författare: Ann-Sofi Forsmark
Förlag: Ordalaget Bokförlag (2020) 
Sidor: 315 st 
Åldersgrupp: 13+
Läs också: Sakramentet
Köp: t ex hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)