torsdag 4 september 2014

"Allt och lite till"

Av Sarah Dessen

Förlag: Rabén & Sjögren                                                       
Utgivningsår: 2009 (Engelska) 2013 (Svenska)
Antal sidor (Med eventuellt efterord/tack): 431 st
Åldersgrupp (Enligt mig): 12+
Serie: Den här boken tillhör ingen serie, men författaren har skrivit flera liknande böcker om andra personer.
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The moon and more
Annat:

Handling: Luke är verkligen en fantastisk pojkvän. Snäll, snygg och pålitlig. Emaline och han har varit tillsammans i flera år och deras förhållande är helt perfekt. Eller? Sommaren efter high school börjar Emaline ifrågasätta allting. Räcker livet i den trygga småstaden Colby och en framtid med Luke, eller vill hon ha mer? Borde hon satsa på en riktigt bra utbildning och en lysande karriär, som hennes pappa vill? Och när den spännande New York-killen Theo dyker upp i Colby för att arbeta med en dokumentärfilm ställs allting på sin spets... Det här är verkligen sommaren när allt förändras.
-Bokens baksida

Omdöme: Sarah Dessen skriver verkligen så bra, men tyvärr är det här en av hennes mindre bra böcker enligt mig. För det första så hände allt för fort och det kändes overkligt. Sedan så fastnade jag inte direkt för någon av karaktärerna, och det brukar jag göra. Sarah har ju skrivit flera liknande böcker innan och i den här boken var några av karaktärerna från "Mycket mer än så" med. Det tycker jag var väldigt kul, för nu vet jag liksom vad som hände med Auden och vissa andra karaktärer efter boken, och det har jag undrat lite. 


Redan från början av boken förstod man vad som skulle hända, och från kanske mitten av boken hade man nästan räknat ut slutet, och det tycker jag inte var så bra. Jag gillar när man blir överraskad av händelser och sådär, och det blev man inte lika mycket i den här boken som i Sarahs andra böcker. Men jag rekommenderar ändå den här boken, om man har tyckt om de böcker som Sarah skrivit innan.  


Betyg:


  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)