fredag 5 september 2014

Serierecension: "Diary of a wimpy kid"

Av Jeff Kinney

Förlag: Puffin books                                                         

Utgivningsår: 2007 (Första boken)  
Åldersgrupp (Enligt mig): 8 -13 år
Serie: Serien om Greg
Orginalspråk: Engelska, finns på svenska också.
Svensk titel: Dagbok för alla mina fans
Annat: Har blivit film

Handling:
Greg är en pojke på 11-12 år som i den här serien berättar om sitt liv, som en dagbok, men han vägrar att kalla det dagbok. Man får följa honom under en lång till och får höra om alla hans försök till att bli “säkerhetsvakt” som ska gå hem med dem små barnen, klassens clown, serietecknare i skoltidning och mycket, mycket mer. Han försöker bli alla dem här sakerna för att slippa lektioner och bli populär i skolan, men han lyckas inget vidare… Fast ger han upp? Nej.

Omdöme:
Väldigt rolig bok och bra att läsa på engelska när man vill börja testa att läsa lite på engelska. Texten är lätt att hänga med i, för den är skriven på ett ungdomligt språk och har korta stycken, så man tappar inte bort sig i en händelse och den går snabbt att läsa. Boken innehöll mycket humor, men också vänskap. Jag tyckte att det var roligt att läsa om Gregs försök till att bli klassens clown, säkerhetsvakt, serietecknare mm, bara för att slippa lektioner och för att bli populär. Man kan inte låta bli att skratta lite då och då och det är det som är så skönt med den här serien.

Såhär ser sidorna ut i böckerna
Böckerna är skrivna lite som en serie, för det är bilder på nästan alla sidor, med pratbubblor och sådär. Den är rolig att läsa, för den är lite annorlunda mot en vanlig bok, så därför tror jag att det är en ganska bra bok att läsa när man vill börja läsa på engelska, eller bara börja läsa. Man kan läsa den på svenska också och det kan vara en rolig bok att läsa om man inte gillar att läsa så mycket, för då kanske man börjar att gilla läsning. Böckerna är på strax över 200 sidor, men det känns som att den är kortare, för den är så lättläst och har korta stycken.

Den här serien är väldigt rolig och jag tipsar den starkt om man vill börja komma igång att läsa lite, för den är lättläst och roligt skriven. Jag tipsar den också för dom som vill läsa något lättläst och lättförståeligt på engelska, för den är lätt att läsa på engelska, eftersom att den har ett ungdomligt språk och lite som ett talspråk. Och sedan tipsar jag till alla andra, som vill få sig ett gott skratt! Jag tror dock inte att jag kommer läsa alla 8/9 böcker i serien, för nu vill jag läsa något svårare på engelska. Någon som har något tips på en lagom krånglig bok på engelska?

Betyg:

  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)