onsdag 28 januari 2015

Mitt betygssystem

Tidigare har jag haft ett betygsystem med 10 stjärnor, men jag tycker inte att det fungerar så bra. Därför kommer jag att ändra om mitt betygssystem till 5 stjärnor. När jag hade tio stjärnor var det så svårt att veta om en bok skulle få 7 eller 8 stjärnor, men nu är det lite mer skillnad på tex. 3 och 4 stjärnor än vad det är när man har 10 stjärnor. Därför kommer jag att byta betygsystem, till ett med 5 stjärnor.

Jag tänker även att det kanske är bra att jag skriver vad tex. 3 stjärnor egentligen innebär i mitt betygsystem. Så jag gör det helt enkelt nu:


= Rekommenderar ej, jag tycker inte alls att den här boken var bra.


  = Den här boken passade inte mig, men jag lyckades läsa ut den tillslut.


  = Boken är helt okej och läsvärd, men inte bland det bästa jag har läst.


  = Det här är en väldigt bra bok som jag rekommenderar starkt.


  = Den här boken hör till de bästa jag läst! Läs den direkt!Böcker som har fått 3 stjärnor eller fler rekommenderar jag. De böckerna tycker jag är läsvärda. 

3 stjärnor är alltså ett helt okej och godkänt betyg i mitt system.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)