torsdag 9 juli 2015

Böcker som blir film (någon gång...)

Jag hittade en lång lista med ungdomsböcker som någon gång ska bli film. På listan finns 135 böcker (!) plus några till ovanför och alla är i Young adult-genren. Jag förstår inte vem som ska hinna göra film av alla dessa böcker och de flesta är dessutom beräknade till år 2016 och 2017. Jag kollade igenom listan och här hittar du hela listan. Nu tänkte jag skriva upp de filmer som jag vill se från listan. Det är bara filmer av böcker jag läst eller om jag påbörjat en serie. Sedan finns det många filmer på listan där jag vill läsa boken, men inte har gjort det. Jag har ju några år på mig...

2015:
• Paper towns
• The maze runner: The scorch trials
• The hunger games: Mockingjay part 2

2016:
• Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
• Allegiant part 1
• Shadowhunters (TV-serie)
• Legend
• Looking for Alaska

2017:
• Allegiant part 2
• The maze runner: The death cure

Någon gång:

• Graceling
• I'll give you the sun
• The sky is everywhere
• We were liars
• Wonder
• The young world
• Shatter me (TV-serie)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)