onsdag 13 januari 2016

Årssammanfattning: 2015

Här kommer min första årssammanfattning med de böcker jag har läst under det gångna året. Det har blivit en hel del, men jag hade inte så mycket att jämföra med, då jag aldrig har räknat antal lästa böcker tidigare.

Antal lästa böcker: 68 stKommentar: Ganska många. Okej, det var många, mer än jag väntade mig, men synd att jag inte klarade 70 st.

Antal böcker i genomsnitt per månad: ≈ 6 stAntal lästa sidor: 20 499 st (!)


Kommentarer: Alltså, va? mycket trodde jag inte att jag läste. Dessutom var det inte så många böcker, men det var en del tjocka.


Antal sidor i genomsnitt per månad: ≈ 1708 st

Antal sidor i genomsnitt per dag: ≈ 56 st
Antal sidor i genomsnitt per bok: ≈ 301 st


Topp 10 bästa böcker: (1 = bäst)


10. Stad av glas av Cassandra Clare

9. Himlen börjar här av Jandy Nelson 
8. Outtalat av Sarah Rees Brennan 
7. Jag ger dig solen av Jandy Nelson 
6. Katherine-teorin av John Green 
5. Fangirl av Rainbow Rowell
4. Fatta eld av Suzanne Collins
3. Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins
2. Jellicoe road av Melina Marchetta 
1. Den femte vågen av Rick Yancey

Kommenterar: Den svåraste listan någonsin och helt rättvis är den kanske inte. De böcker som jag läste i början av 2015 minns jag inte lika bra som den sista boken jag läste (som hamnade i topp). Det innebär också att den här listan inte nödvändigtvis stämmer överens med tidigare omdömen. Antal lästa serier: 30 st

Antal böcker i serie: 38 st (≈ 56% av alla lästa böcker)

Påbörjade serier: 17 st

Avslutade serier:  9 st
(Enbart) mellanböcker: 4 st

Topp 5 bästa påbörjade serierna: (1 = bäst)


5. The dove chronicles av Karen Bao

4. Athena av Marta Söderberg
3. Systemet av Anna Jakobsson Lund
2. Lynburn Legacy-trilogin av Sarah Rees Brennan
1. Den femte vågen av Rick Yancey


Mest lästa genre: Dystopi


Mål för 2016: 

Alltså, jag har inte riktigt förstått grejen med hur läsmål ska motivera en att läsa mer. Det känns mest som en press och man läser väl så mycket man hinner och vill. Jag kan ändå sätta upp två mål baserat på 2015:s läsning:

• Läsa 60 böcker

• Läsa 18 000 sidor

Anledningen till att jag sänker målen lite från hur jag läste 2015 är att jag inbillar mig att det kommer bli mer i skolan, speciellt på hösten. Det är sista prestationen innan terminsbetygen man söker till gymnasiet med, så mycket fokus kommer förmodligen ligga där, men hela våren och sommaren kan jag läsa på under! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)