onsdag 15 juni 2016

Läser mina gamla texter... #2

Hej!

I början av mitt tidigare inlägg med titeln "Läser mina gamla texter" (Länk) skrev jag att jag alltid velat bli författare i min barndom. Så letade jag ju efter gamla sagor och hittade då en portfolio från när jag var liten. Då hade jag inte riktigt samma åsikter. Bara därför får ni läsa det jag skrev där.

(Från april/maj 2009)

Det här är jag

Jag har grönblåa ögon och gulbrunt hår. Jag är 126 centimeter lång. Jag är oftast glad och ibland trött. Jag tycker mest om pannkakor hästar och kompisar och jag avskyr ormar, jetingar, spindlar, bajs, sill, och jag gillar absolut inte spya. Det där var jag.


Det här är jag bra på

Jag är bra på att skriva läsa och att gympa och jag skulle vilja bli bra på att göra flickis själv för att det ser kul ut.


Min framtid!

Jag vill jobba på djursjukhus när jag blir stor.


Det bästa jag vet!!!!!

Det bästa jag vet är att

idrott.
2. En glad händelse jag varit med om va att vinna guld i matta i tyresö.
Det bästa som hände förra veckan va att vinna en handbollsmatch med 6 3 och då blev jag jätteglad och mina lagkamrater med. 4. Det bästa som hänt idag var att gräva ner Karins* fötter i sandlådan vid fotbollsplanen.

Mina kompisar!

Mina kompisars namn: Emma Sara alice och Eva*

När jag Leker med min mina kompisar Leker vi: barda taieland eller skola.
Jag tycker att en bra kompis ska vara: snäll och omtänksam.
Hur jag får nya kompisar: Jag är snäll och vänlig.

Om jag vann en miljon!

Jag skulle köpa en studsmatta.

Jag skulle spara pengarna och göra något roligt för dem. En mobil.
Inget speciellt.

Kommentarer: Okej, så vad ska man säga. Jag hade ingen aning om att jag gillade pannkakor och hästar. Jag har aldrig ridit eller något och att jag ville bli veterinär! Herregud. Jag gillar inte djur. Självklart inte ormar, "jetingar"eller spindlar heller. Bajs och spya är inte heller några favoriter. Känns ganska självklart. "Det bästa jag vet är att
idrott". Ehm... Va? Och att gräva ner någons fötter låter ju lite skumt. Och att det var dagens höjdpunkt dessutom. Vad för skumt barn var jag?

Vet ni vad som är lite läskigt. Jag kommer faktiskt ihåg att vi lekte Barda (ni vet programmet) och "taieland". Jag vet dessutom precis var på skolgården vi gjorde det. Barda var faktiskt utanför skolgården i en lite miniskog. Supernajs! Och någon som kan berätta skillnaden på snäll och vänlig för mig?

Tycker sista frågans svar var lite tve/tretydigt. Köpa en riktigt dyr studsmatta / spara pengarna och göra en mobil av dem / inget speciellt FÖR 1 MILJON KR! Tror vi lämnar det här nu.

*Det här är inte de riktiga namnen. Jag kände inte för att hänga ut någon, varken de som inte råkade vara min vänner den dagen, eller den stackare som jag grävde ner i sandlådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)