lördag 25 november 2017

5 saker bokälskare kan relatera till

Det finns vissa saker som händer mig, men som det är få andra som kan förstå. De få som faktiskt nog kan förstå och relatera till dessa saker är dock andra bokälskare, så därför kommer nu 5 saker bokälskare kan relatera till!

1. Den där frågan man inte vet vad man ska svara på.
Hur många gånger har man inte fått den? Frågan "vad läser du?", ställd av en vänlig själ, som egentligen inte alls är intresserad av svaret. I 95% av fallen kommer mitt svar vara en bok personen aldrig hört talas om, för nej, jag läser inte bara Harry Potter och Hungerspelen. Svarar man bokens titel vet personen inte vilken bok det är, men den bryr sig egentligen inte, så det är inte ingen idé att berätta om handlingen...  

2. Kort lästid är lång lästid?!
Klasskamraterna som stönar när de får höra att en 300 sidors roman ska vara utläst inom två veckor, medan man själv läser minst två sådana under samma tid. Läser man sex böcker i månaden är en bok under halva tiden helt enkelt inget problem.

3. Ny bok? Inte öppna mer än 90 grader!
Det är väl inte bara jag? Man läser en sprillans ny bok och kan ju inte öppna den helt, för då bryts ju ryggen, och det är ju förfärligt! Och särskilt när det är pocketböcker, för de får ju ett fult veck på omslaget om man viker upp dem för mycket. Det är ju en av fördelarna med de stackars biblioteksböckerna - deras ryggar är redan sönderbrutna...

4. Gå och lägga sig = Gå och läsa en timme eller så...
"Ska du redan gå och lägga dig?” Har du inte lärt dig än, mamma? Gå och lägga sig tidigare = mer lästid! Och att "gå och lägga sig" betyder ju egentligen gå och läsa en halvtimme, en timme eller något. Så vill man sova klockan elva är det ju bara att räkna när man måste "gå och lägga sig" för att hinna läsa en härlig stund! Det händer ofta att jag säger godnatt till familjen och när de kommer upp till sovrummen trekvart senare ligger jag fortfarande och läser..!

5. Läshögar som aldrig tar slut.
Det är så klassiskt problem - man har en hel hög med böcker att läsa, och innan man hunnit igenom den har några böcker lagts till, och sedan ytterligare några. Och de där stackars böckerna som först var aktuella och sedan inte hann läsas, som bara hamnar längre och längre ned i högen när den fylls på... Förlåt!


2 kommentarer:

  1. När jag bodde hemma gick jag alltid och la mig tidigt, men en bok uppehöll mig ganska länge efter det. ;)

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att höra att det inte bara är jag! :)

    SvaraRadera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)