fredag 22 december 2017

Jul, recensioner, Harry Potter, Agatha Christie, E-böcker, katt...

Hej på er alla, och GOD JUL! Idag får jag jullov, så nu ska det bakas julgodis och lagas julmat!

Hjälp, vad tiden gått fort nu här under december. Plötsligt är det jul och snart nytt år... Det har även märkts tydligt att det närmar sig jullov då vi haft så mycket att göra i skolan. Jag har prioriterat läsning framför bloggen, vilket resulterat i att de inlägg jag knåpat ihop mest varit recensioner. Jag ska verkligen försöka få till en lite bättre mix, och förhoppningsvis kan jag skriva lite inlägg nu under loven att ha på lut. Ett inlägg om 2018:s bokutgivning är faktiskt redan på gång!


Så till andra aktuella saker, såsom mina läsmål för året. Jag har hittills läst ut 76 böcker i år, och målet var 65, så där är jag riktigt nöjd. Jag har även läst många fler sidor än vad mitt mål låg på. Det här med att läsa Harry Potter går det dock inte lika bra med... Jag har läst sex av åtta böcker, och har nu precis påbörjat Dödsrelikerna, så när den är utläst tar jag nog tag i Det fördömda barnet direkt. Känns ju snopet att falla på målsnöret... Böckerna är dock tacksamma att läsa, då det går snabbt.

Dessutom har jag en liten idé om att köra ett Harry Potter-marathon med filmerna nu under lovet. Min lillasyster hade sett någonstans att alla filmer tillsammans var ungefär tjugo timmar tillsammans, så en rolig och lite knäpp grej vore ju att försöka se alla direkt efter varandra! Jag har sett några av de första, men minns inte så mycket, och nu när böckerna är lästa ser jag gärna resten. Jag har något av en idé om att alltid läsa boken innan jag ser filmen.

Och det är därför jag just läst Mordet på Orientexpressen. Förhoppningsvis ska jag och familjen se filmen i mellandagarna. Men boken då: Jag förstår inte hur den kan vara så bra och kännas så rätt år 2017 när den kom ut för första gången år 1934?! Jag trodde aldrig att jag skulle gilla klassiker, men Agatha Christie skriver så behagligt och trevligt och jag älskar verkligen hennes (de två jag läst) böcker, och ska helt klart fortsätta ta mig igenom dem. På Nextory finns nämligen väldigt många, om inte alla, av dem.

Och angående Nextory - Det var inte alls länge sedan jag sa att jag ogillade att läsa e-böcker, men nu är jag lite fast. Det är så skönt att ha ett stort bibliotek direkt i mobilen, och tack vare e-böcker läser jag nu mer än tidigare. Det är ju inte alltid man orkar ta med sig en bok när man ska någonstans, men nu läser jag så fort jag kan. Mellan lektioner, i bilen, på restauranger... Så e-böckerna har fått en ny chans och är nog något av det bästa som hänt mig och min läsning på senare tid! Bra tips, och ett sent julklappstips! ;) 

Nu märker ni att det här inlägget haft väldigt fina och smidiga övergångar mellan de väldigt olika ämnena, men här slutar trenden: Vi har blivit med katt, vilket är ytterligare en orsak till mitt bristande engagemang här på bloggen. I början av december flyttade den drygt tre månader gamla Caesar hem till oss, och gud vad fin han är. En så mysig och ibland riktigt busig katt. Han har redan tagit sönder ljusstakar och hoppat ner i toaletten, och numera är ljusstakarna fastskruvade och krukor täckte med kartong så att han inte ska riva upp jorden... Ja, det här har egentligen ingenting med någonting att göra. 
2 kommentarer:

  1. Vilken söt liten katt! Visst kan de ställa till det, men det är så mysigt med katt! :)

    SvaraRadera
  2. Åh, tack! Ja, det är så himla mysigt med en liten katt. Imorse satt han och väntade utanför mitt rum och ville komma in och gosa! :)

    SvaraRadera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)