lördag 30 december 2017

Böcker att se fram emot under 2018!

Det är bara dagar kvar på 2017 och dags att blicka in i framtiden och in i nästa år! Och redan nu finns det en hel del att se fram emot - och självklart är det just böckerna jag fokuserar. Här kommer därför ett urval av den ännu avslöjade bokutgivningen år 2018!

17 januari:
Hasselskogen av Melissa Albert
För det första älskar jag omslaget, och lite fantasy med inslag av magi och sagor säger jag inte nej till. 

24 januari:
Ett hov av taggar och rosor av Sarah J. Maas
Jag försökte läsa den här på engelska en gång, men fastnade aldrig, så lyckan var stor när jag såg att den översätts till svenska! Redan i januari kan jag ge den en ny chans, för det ska jag göra. 

25 januari:
Till alla killar jag har gillat av Jenny Han
En annan efterlängtad bok som jag hört så mycket gott om och faktiskt tänkt läsa på engelska, då den känns lagom avancerad. Vi får se om jag tar lätta vägen och läser på svenska, nu när den ju faktiskt kommer ut på det snart!

Fandom av Anna Day
Ännu ett riktigt häftigt omslag, och handlingen känns högst intressant och unik. Jag har inte läst så många böcker om fandoms, som ju bara tycks bli populärare och populärare, så den här vill jag gärna läsa!


8 mars:
Children of blood and bone: Solstenen av Tomi Adeyemi
En sådan där bok som jag säger att jag vill läsa, men som sedan kanske inte blir val. Jag fångades av det intressanta omslaget och finns tid vill jag gärna läsa den, för Lavender Lit brukar lyckas med sin utgivning. 

19 mars:
Dagen du förstörde allt av Linnea Dahlgren
En av Vox by Opals böcker i vårutgivningen, och som jag längtat efter mer av det förlaget, för hösten var riktigt lyckad! Här kommer en sorglig och viktig bok, och det är roligt att det är en svensk författare som tar sig an ämnet. Ska helt klart läsas så fort jag bara hinner!

21 mars:
Hatar alla utom dig av Gaby Dunn & Allison Raskin
Jag har inte hört talas om författarna, men vad jag har förstått är de youtubers, och det är ju något av en trend. Ämnet med att skiljas ifrån varandra och starta nya liv är alltid intressant, så den här boken ser jag fram emot!

23 mars:
Pojken under bron av Katarina Wennstam
Nästa bok i Wennstams deckarserie som inleddes med Flickan på hotellet. En riktigt spännande deckare, och de feministiska inslagen och nya perspektiv på samhällsfrågor gjorde den riktigt intressant, och sedan jag läste den här jag längtat efter uppföljaren. 3 april:
Livet i en skokartong av Liv Marit Weberg
Ännu mer från VOX, och den här gången en rolig och högst aktuell bok. Jag tror igenkänningsfaktorn är hög och visdomar ifrån framtiden likaså. Det blir mycket att läsa under årets första månader, för den här längtar jag också till. Bara titeln är ju underbar!

4 april:
Eliza och hennes monster av Francesca Zappia
Sådana där böcker med dubbelliv på nätet och i verkligheten är ju alltid så spännande och intressanta att läsa, och det var faktiskt ett tag sedan jag läste något sådant nu, så den här läser jag gärna!

6 april:
Kärlek, hat och andra filter av Samira Ahmed
Den här boken är ju bara så vacker, så den får troligen en plats i min bokhylla bara av den anledningen. Men också för att den känns högst aktuell och intressant och samtidigt lite jobbig att läsa. Vill läsa så gärna!

11 april:
Warcross av Marie Lu
Jag älskade Legend, men Den unga eliten tyckte jag lite mindre om. Nu blir det tredje gången gillt och nu med ännu ett nytt ämne. Warcross ska helt klart läsas, och jag tror den kan vara något, för den låter verkligen spännande!

20 april:
De ihåliga av Henrik Fexeus
En bok som jag nog bara läser om tid verkligen finns. Det är uppföljaren till förra årets De förlorade och jag fastnade inte helt för den. Förhoppningsvis är den här boken mycket bättre, så hinner jag ger jag den gärna en chans!7 kommentarer:

 1. Åh! Så mycket att se fram emot! Jag har också funderat på att läsa Till alla killar jag har gillar på engelska så jag tycker att det är kul att den kommer på svenska! Tror att den kan bli bra sommarläsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Ja, den blir nog riktigt bra att läsa i sommar. Om man nu orkar vänta till dess när den kommer ut redan i januari... ;)

   Radera
 2. Åhh, hade ingen aning om att "Till alla killar jag har gillat" skulle översättas, så fangirlade lite ett tag där haha. Men känner som dig, skulle ju fortfarande kunna läsa den på engelska :o och om man börjar läsa på svenska så kan det ju dröja eeeevigheter innan nästa bok översätts 🙈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i - det värsta är ju när man måste vänta på delar i en serie, så det är kanske lika bra att läsa på engelska från början haha! :)

   Radera
  2. Men hörrni, resten av böckerna om Lara Jean kommer redan i år! Första har precis kommit, tvåan kommer i juni och trean i oktober. Bra va? :)

   Radera
  3. Åh, tusen tack för de fantastiska nyheterna! Verkligen bra, ju! :D

   Radera
  4. Men Gud tack!! Verkligen superkul, hade ingen aning! :D

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)