söndag 8 april 2018

April och maj - Böckerna att längta efter!

Vi är redan en bit inne i april och idag kändes det verkligen som att våren är här! För att maximera känslan av vår och få tiden att gå lite snabbare mot varmare dagar har jag hittat några spännande böcker att läsa och se fram emot under april och maj. Vissa har just givits ut och andra får man vänta längre på. Ett tydligt tema i vårens utgivning verkar dock vara aktuella och relevanta ämnen, såsom terrorism, krig, internet och datorspel. Intressant!

* * * 
6 april:
Eliza och hennes monster av Francesca Zappia
En lekfull titel och ett lekfullt omslag, men jag tror att båda två döljer en viktig berättelse som jag är så sugen på att läsa. Jag älskar verkligen temat ”dubbelliv” som den här boken bygger på, så jag hoppas hinna läsa den snart!

Förutom ett fantastiskt fint omslag och därmed en bok jag gärna pryder bokhyllan med vill jag läsa den här boken då den verkligen låter intressant och nutida med sina kopplingar till sådant som händer i världen just nu. Ska bli så spännande att ta del av!

Livet i en skokartong av Liv Marit Weberg
Titeln är ju underbar, och Vox by Opal lyckades ju helt klart med förra årets utgivning, så jag är inte ett dugg orolig över att bli besviken här. Ska bli så roligt att läsa Liv Marit Webergs bok som lovar svart humor, vilket ju är underbart!


20 april:
De ihåliga av Henrik Fexeus
En bok jag egentligen inte är så sugen på att läsa, då jag inte riktigt fångades av första boken i serien. Men jag gillar att ge allt och alla en andra chans, så finns tid finns det helt klart plats för De ihåliga!

Warcross av Marie Lu
Förutom ett fantastiskt omslag intresseras jag av handlingen, som vad jag förstår är uppbyggd kring ett dataspel. Aktuell och relevant läsning, som jag verkligen ser fram emot!

27 april:
Gudarnas skymning av Cecilia Larsson Kostenius
Den efterlängtade fortsättningen på en så positiv överraskning från i vintras. Nytänkande fantasy på ett så enkelt men ändå perfekt sätt, och jag vill verkligen veta hur det går för De ursprungliga, så den här boken vill jag läsa snarast!


2 maj:
Drottningen av Kiera Cass
Femte och sista delen i The Selection - behöver jag säga mer? Ska helt klart läsas och få en plats bland de andra lika vackra böckerna i serien. Verkligen perfekt bokhyllematerial!


Jag ska rädda er alla av Émilie Fréche
Handlingen - en ung tjej lämnar sin familj för att strida för IS i Syrien - fångade mig direkt då den känns aktuell och viktig. Den här boken ser jag verkligen fram emot att läsa så snart som möjligt, för den verkar så intressant!

22 maj:
Demonviskaren av Lovisa Wistrand
Fortsättningen på Drakviskaren, som jag läste för ett tag sedan och älskade till viss del. Jag vill helt klart ge serien ännu en chans, då allt utom språket passade mig perfekt! Riktigt grym fantasy, och den här boken skulle jag helst läsa nu direkt!

25 maj:

Freak  av Karina Berg Johansson
För många, många år sedan läste jag Den sista utvägen. En mycket obehaglig, spännande och unik bok. Så när jag nu fick se att författaren kommer med ytterligare en bok blev jag intresserad utan att ens läsa om bokens handling. Och omslaget är ju urhäftigt!4 kommentarer:

 1. Oooh, jag är så himla sugen på att läsa Freak! Den verkar riktigt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst! Och riktigt snyggt omslag också!

   Radera
 2. Eliza och hennes monster dimper snart ner i min brevlåda :)

  SvaraRadera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)