måndag 30 december 2019

Vinter- och vårutgivningen 2020 - 9 tips

2019 börjar lida mot sitt slut och ny blickar vi framåt mot nästa år, så idag passar jag på att dela med mig av nio böcker att se fram emot ur vintern och vårens utgivning!


Evvie Drake börjar om av Linda Holmes (16 januari, Lavender Lit)
En bok som låter precis som den typ av böcker jag gillar mest just nu; lite sorg, men även hopp (och kanske också lite kärlek?! ;) )

Allt jag vet om kärlek av Katja Timgren (21 januari, Lilla Piratförlaget)
En ungdomsroman som verkar både fin och viktig och väldigt läsvärd. Ser verkligen fram emot den!

Sånger från hjärtat av Kasie West (24 januari, Lavender Lit)
Jag tror den här boken är superspännande och superspeciell och nästan som gjord mig. Handlingen låter underbar och jag älskar idén redan nu. Det här blir nog toppen!


Det sextonde året av Kim Ligett (6 mars, B. Wahlströms)
Länge har jag sett fram emot att få läsa den här boken. Den verkar väldigt spännande och speciell och jag älskar det vackra omslaget!

Närmar du dig mjukt av Jacqueline Woodson (20 mars, Natur & Kultur)
Jag har länge velat läsa något av Woodson och den här boken kan vara perfekt. Det verkar som att den kommer både beröra och uppröra, och väcka frågor och tankar. 

Bergtagen av Camilla Sten (24 april, Rabén & Sjögren)
Alltså, den här boken är jag galet taggad på! Konceptet mystik på internatskola håller ju alltid och ett stort plus att den är svensk också. Det här kan bli riktigt grymt!


Det nionde sällskapet av Leigh Bardugo (5 maj, Modernista)
Ännu mer mystik på en skola, och jag är övertygad om att det inte kan bli fel. Den här boken tycks både spännande och skrämmande och ska helt klart läsas så snart som möjligt!

Rebell av Marie Lu (25 maj, Modernista)
En efterlängtad och oväntad uppföljare till Legend-trilogin kan ju bara bli fantastiskt bra?! Innan bör jag dock läsa om trilogin, för jag har glömt handlingen, men inte hur mycket jag älskade den.

Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston (26 maj, Lavender Lit)
Här har vi en bok som utspelar sig i samhällets högst-högsta skikt, vilket ska bli spännande att läsa om som rejäl omväxling. Kan nog bli både spännande och givande!


Jag ser fram emot ett härligt år – inte minst sett till läsning! Vi hörs igen år 2020!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)