onsdag 15 januari 2020

Evvie Drake börjar om

Evvie Drake börjar om handlar om Evvie, som alla numera ser med medlidande på Evvie, då hennes perfekte make Tim omkom i en bilolycka för ett år sedan. Det hon inte berättat ens för bästa vännen Andy är att hon just då sjukhuset ringde skulle lämna den inte alls så perfekte Tim för gott, men nu är hon fast som den stackars sörjande änkan. När Andys vän basebollproffset Dean måste fly från New York efter att hans pitcherkarriär oväntat avslutats korsas hans och Evvies vägar. Det passar utmärkt för dem båda att gömma sina problem. Men vissa problem vill inte sjunka till botten, utan tenderar att flyta upp till ytan igen, och kanske behöver både Evvie och Dean ett avslut för att kunna börja om?

”Du frågar inte mig något om baseboll”, sa han, ”och jag frågar inte dig något om din man.”
[...]
   Hon sträckte ut handen över bordet. I stället för att ta den med sin handskakningshand, affärshanden, tog han den i sin andra hand. ”Har vi en överenskommelse?” frågade han.
   Hon nickade och noterade fräknarna på handens ovansida.
   Åh, sluta.
s. 51-52 (e-boken)


* * *

Jag älskade faktiskt den här boken till strax efter mitten.

Men! Sedan hände något som fick mig att tappa intresset för boken och nästan glömma vad jag först tyckte var så himla fantastiskt. Från början var boken spännande just för att ämnet var intressant, unikt och innebar ett väldigt oväntat dilemma på hög nivå. Det räckte dock inte hela vägen, även om just det verkligen fängslade mig hela boken igenom.

Mot slutet tyckte jag att boken blev för utdragen och ointressant. Kärleken hade då redan hunnit komma och gå, och dess utveckling var verkligen en av bokens största behållningar, så när den försvann var det inte mycket som återstod. Linda Holmes skriver väldigt fint om just kärlek och det var det som fick mig att vända sida efter sida i stora delar av boken. Mot slutet blev relationerna dock ganska ytliga, ointressanta och förväntade, så då fanns inget av det fina kvar. 

Tack och lov älskade jag Evvie som berättare hela vägen. Hon är verkligen en härlig, rolig karaktär att relatera till, som helt klart är bokens allra största fördel. Holmes har gjort henne så mänsklig och äkta att det inte går att inte tycka om henne. Jag älskar också att få följa främst hennes livsöde och syn på saker och ting, för det finns mycket att ta med sig från Evvies erfarenheter, och det är väldigt fint. 

Evvie Drake börjar om är en fin berättelse, som tyvärr inte höll hela vägen. Det är en bok perfekt för den som vill läsa något delvis annorlunda, delvis väldigt ordinärt, och framför allt få ta med sig intressanta tankar. Linda Holmes persongalleri är otroligt lyckat och realistiskt, och berättarrösten är behaglig och perfekt för en bok som är feelgood med glimten i ögat och lite mer djup än vanligt. 

⭐️ ⭐️ ⭐️

Författare: Linda Holmes
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2020 Original: 2019) 
Antal sidor: 467 st (Inbunden: st)
Åldersgrupp (Enligt mig): 15+
Serie: -
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Evvie Drake Starts Over
Annat: Läst som e-bok

Blev du intresserad? 
Du hittar boken på Adlibris, Bokus och Omnible.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)