onsdag 23 december 2020

Löften, kyssar och varm choklad

Det kunde inte vara sant. Här satt hon, strandad, på en pizzeria där hon inte kände någon, utan pojkvän och utan dejt till den kommande festen. Hon hade planerat det så noga, tagit ut en hel veckas semester för att verkligen kunna njuta av vistelsen i fjällen tillsammans med Rickard. Och nu var hon ensam.
s. 7-9

* * *

Precis som Fritzsons första bok om Systarna Ljung är det en mysig, romantisk och härligt julig bok. Att den är extremt förutsägbar gör ingenting, för författaren lyckas ändå förträffligt med att skildra starka känslor på ett sätt som inte kan lämna någon oberörd. 

Ganska länge ringer dock varningsklockor hos mig, då min främsta kritik mot första boken var att den var ytlig. Det är den här också. Inledningsvis. Mot slutet blir den dock djupare och attraktionen som först bara är sexuell når personliga nivåer, vilket ger berättelsen en helt ny dimension. Nu ser jag verkligen fram emot en bok om Allis, den tredje systern, nästa jul!

Löften, kyssar och varm choklad är mysig julläsning när den är som bäst: lättsam, romantisk, oemotståndlig. Det är en känslostorm och när man väl börjat läsa är det omöjligt att sluta. För alla tonåringar och vuxna som vill läsa något pirrigt fyllt av kärlek, snö och julstämning! 
___________________________________________________________________ 
Löften, kyssar och varm choklad
Författare: Sofia Fritzson
Förlag: Lavender Lit (2020) 
Sidor: 268 st (utgiven som e-bok och ljudbok) 
Åldersgrupp: 15+
Läs också: Två hjärtans karameller
Köp: t ex hos Adlibris, Bokus och Omnible.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)