söndag 24 januari 2021

Sånger från hjärtat

En rad hade lagts till under min, skriven med klumpiga bokstäver.
    För natten kommer snart att bringa skuggorna åter.
    Det var nästa textrad i låten. Va? 
s. 37

Lily hatar kemilektionerna. Så istället för att lyssna på mr Ortega klottrar hon i sin skrivbok, och en dag hamnar en sångrad på bänken. Nästa lektion har någon fortsatt texten, och en intensiv och uttömmande brevväxling inleds. Lily börjar fatta tycke för sin brevskrivare, men vem är hon? Eller han? 

* * *
Vilken bok!

Den är mysig – inledningsvis lite barnslig, men det blir bara bättre och bättre – och de sista sidorna läser jag långsamt och bara njuter. Vem den hemliga brevskrivaren är har jag listat bara efter ett tjugotal sidor, men det gör ingenting, för om något blir det ännu mer underhållande och fint att följa hur Lily och brevskrivaren faller för varandra. Först i breven, och sedan på riktigt. 

Lily är förövrigt helt underbar. Jag älskar henne och hennes humor och hur hon är sig själv till fullo och står upp för allt hon tror på. Persongalleriet överlag är underbart, och även Lilys knäppa familj gör mig varm i hjärtat. På många sätt påminner boken om serien om Lara Jean, men jag tror jag tycker att den här är snäppet bättre. 

Kasie West beskriver kärlek så vackert och och det är omöjligt att låta bli att le när man följer en relation som utvecklas på ett oväntat sätt, men känns så himla genuin. Min enda invändning är att låttexterna ibland hade passat bättre på engelska istället för i svensk översättning. 

Sånger från hjärtat är en varm och underhållande bok om vänskap, kärlek och förutfattade meningar. Karaktärerna är charmiga och älskvärda och det är omöjligt att sluta läsa när man väl har börjat. Ett måste för alla som gillar böckerna om Lara Jean!
___________________________________________________________________ 
Sånger från hjärtat
Författare: Kasie West
Förlag: Lavender Lit (2020) 
Sidor: 340 st 
Åldersgrupp: 14+
Originaltitel: P.S. I Like You
Köp: t ex hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)