onsdag 23 november 2016

Bokutgivning 2017

Hej på er!

Nu har Modernistas vinter/vårkatalog kommit, och det är mycket härliga böcker på gång. Här hittar ni den. Sedan har vi dessutom många andra förlag som också lagt ut sin tidiga vårutgivning. Spännande! Här kommer nu en låååång lista med början av 2017:s bokutgivning. Klicka på titlarna för att läsa mer om böckerna! Bilderna kommer från förlagens hemsidor. 

11 januari:
"Tusende våningen" av Katharine McGee
Det är inte enbart att boken utspelar sig i framtid som gör mig intresserad, även om det låter riktigt spännande. Utan det är titeln och den spännande texten. Måste läsas!

17 januari: 
"Dödens märken" av Veronica Roth 
Del ett i Veronica Roths nya duologi och vi får ta del av den samtidigt som resten av världen. Hur coolt?! Jag vet inte så mycket om den, mer än att omslaget är sjukt snyggt och det är Veronica Roth. 

20 januari:
"Om du såg mig nu" av Sofia Nordin
Fjärde boken i Sofia Nordins postapokalyptiska serie. En serie som jag bara läser för att jag läst de andra böckerna, och för att det är enkel läsning. Ganska tråkig, men en intressant kombination mellan vardag och nästan dystopi. 

27 januari:
"Den utvalda" av Kiera Cass
Den här serien är underbar. Inte bara tack vare en unik handling, ett fantastiskt språk och fina karaktärer. Utan även för att böckerna kommer ut så tätt, så väntan blir aldrig särskilt lång, vilket är underbart! 

"Lögnernas träd" av Frances Hardinge
Liksom de flesta andra böcker i den här listan är den här för mig helt okänd. Men den låter verkligen bra och speciell. Dels att den tycks utspela sig på 1800-talet, men dessutom låter handling urhäftig!

Januari:
"Diabolic" av S. J. Kincaid
Science fiction, lite nya världar och rymden är väl inget jag har något emot. Det här kan bli något jag läser, men också något som prioriteras bort. Spännande låter den dock, men kanske lite för nytänkande, om ni förstår vad jag menar. 

8 februari:
"Våra kemiska hjärtan" av Krystal Sutherland
Mest bara för att det står "John Green möter Rainbow Rowell", och för att det låter som en störtskön och mysig och okomplicerad bok, som nog kan vara riktigt underhållande att läsa. Eller så blir det sorgligt...

24 februari:
"Den flammande skuggan" av Jonathan Stroud
Det här är nog den (just nu) bästa övernaturliga serien. Det är helt fantastiskt hur detaljerad värld Stroud byggt upp och jag slutar aldrig fascineras av spökjägarna. Det ligger verkligen så mycket energi bakom serien och jag älskar den verkligen! Lättsam och speciell. 

10 mars:
"Den sista stjärnan" av Rick Yancey
Den avslutande delen i en nytänkande dystopisk trilogi. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Första boken var bland det bästa jag läst och andra boken var en rejäl besvikelse. Skönt att dock få ett avslut, så får vi se om saker blir uppklarade. 

11 mars:
"Jorden vaknar" av Madeleine Bäck
Uppföljaren till "Vattnet drar", som jag totaldissade. Så varför ska jag läsa den här? Det kan man ju undra... Men jag vill alltid tro att det finns en chans, och saker blir bättre. Oftast. Vi får se...

22 mars:
"Vita tigern" av Christin Ljungqvist
Kanske är jag lite stor för den här boken, men förhoppningsvis inte. Svenska böcker är alltid intressanta, och förhoppningsvis blir det bra. Den låter i alla fall riktigt spännande och speciellt, så det här blir nog bra. 

24 mars:
"Den mörkaste delen av skogen" av Holly Black
Den här boken är helt okänd för mig, men den låter verkligen som något att läsa. Kanske är jag lite för gammal för den, men den låter verkligen speciell. En unik mix mellan saga och verklighet på något sätt. Kan nog bli bra!

"Tappa greppet" av Katarina von Bredow
En fristående uppföljare till Släppa taget låter riktigt bra. Den var riktigt bra. Varken för barnslig eller för vuxen, utan det var karaktärer i min ålder, vilket var bra. Är den här lika bra är jag nöjd. 

21 april:
"De utvalda" av Henrik Fexeus
Det här låter oenkligen intressant och spännande med en för mig helt okänd författare. Det här blir nog bra. Jag är verkligen nyfiken, för det är lite oklart vad det faktiskt ska bli. Vilken genre osv. Spännande!

25 april:
"Allegiant" av Veronica Roth (POCKET)
Enligt Bokus.se ska Allegiant ges ut på svenska i pocket då, men jag vet inte om man kan lita på det... Jag har väntat på det sedan år 2014! Jag förstår inte vad som hänt. Boken behövs verkligen i min hylla...

"Four" av Veronica Roth (POCKET)
Pocket där med, men vi får väl se hur det blir med den saken... Först skulle den komma ut 2014, sedan 2015, 2016 och nu 2017...

April:
"Minnen av vatten" av Emmi Itäranta 
En finsk dystopi som jag inte hört något om tidigare. Den låter verkligen intressant och så aktuell. Den handlar om global uppvärmning, krig och vatten. Spännande och förmodligen viktig läsning. 

Maj: 
"Midnattskronan" av Sarah J. Maas 
Del två i Glastronen-serien och gud vad jag längtar. Dock blir det till att vänta ändå till maj, vilket ju är tråkigt... Jag vet inte vad mer jag ska säga. Har ni inte läst Glastronen än - Gör det! Det är fantasy utöver det vanliga. 


Vilka böcker ser ni mest fram emot? Kanske har ni hittat något mer spännande? 

2 kommentarer:

  1. Kan ju inte annat än se fram emot Sofia Nordins "Om du såg mig nu". Läste de tre första böckerna nära varandra i tiden och när den tredje tog slut blev jag irriterad, för det var ju inte slut, kände jag. Därför ska det bli skönt att få komma tillbaka till serien igen, då jag gillar dem mycket! Allegiant påbörjade jag på engelska men läste aldrig ut den, kanske att jag ger den en chans till. Ja, en del spännande på gång! xD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att man kan tycka olika! Nej men, jag är ändå lite sugen på den här boken. Man vill ju veta hur det ska gå, även om det inte är någon favorit. Det är ju det som är jobbigt med serier... Ja, många intressanta böcker på gång, och då har vissa förlag inte kommit ut med sin vårutgivning än... Kommer drunkna i böcker haha..! Ha det bra!

      Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)