söndag 27 november 2016

Första advent

Idag är det första advent, och därmed bara fyra veckor kvar till julafton. Och tre veckor till min födelsedag, hehe... Igår bakade jag och familjen lussebullar. Både ägg- och glutenfria, och resultatet blev verkligen förvånansvärt bra. Supergoda och saftiga, och jag som inte brukar vara så förtjust i lussebullar.

Det är så mycket i veckorna just nu, så på helgerna händer nästan ingenting. Då bara vilar jag, och pluggar... Det är bara några veckor kvar till terminens slut, och ännu mindre tid tills betygen ska vara satta, så det är nu alla arbeten måste bli klara. Jag kämpar med en egen låt på musiken, och en bilduppgift. Vi har även muntliga nationella prov, den här och nästa vecka. Det är skönt att man dock inte behöver plugga till dem, men de tar sin tid...

Hur det går med läsningen är dock en annan historia.

Och det är verkligen synd! Jag läser så lite just nu. Det beror nog mest på de böcker jag läser. Dels läser jag en bok på engelska. Den är riktigt bra, men det går alltid segt när det inte är svenska. Som omväxling började jag läsa Den gröna cirkeln, som verkligen lät spännande, men just nu känns den mest allmänt konstig och även den är seg... Vi får se hur det går, men jag känner inte riktigt för att släppa de här böckerna, utan jag tar mig hellre igenom dem. Det får ta den tid det tar!

Slutligen vill jag önska er en trevlig första advent. Hos mig har vi faktiskt ett tunt, tunt lager snö, så det känns ju passande. Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)