måndag 12 december 2016

Skola, skola, skola

Ny vecka! Men nu är vi inne i den näst sista skolveckan på terminen. I slutet av veckan sätts betygen, och sedan kan jag förhoppningsvis slappna av. Bortsett från att många uppgifter började på hösten men fortsätter på våren. De betygen behöver jag ju dock inte fokusera på just nu, vilket är väldigt skönt.

Ni kanske har noterat min bristfälliga närvaro på bloggen. Den har berott helt på skolarbete. Förra veckan höll jag seriöst på att drunka i sådant, men nu börjar det klinga av. I nuläget har jag bara två uppgifter kvar innan jag kan slappna av helt, och det känns skönt. Men det här är nog den hittills värsta skolterminen sett till hur mycket arbete jag har haft att färdigställa nu. Jag var faktiskt tvungen att göra en lista för att få någon form av överblick och här har ni den, lite som ett bevis på att jag faktiskt haft mycket för mig, haha:

• Bildspel + Utvärdering, Bild
• Egen låt, Musik
• Problemlösning, Matematik
• Analys av krönika, Svenska
• Text + podcast om etiska dilemman, SO
• Text + 2 poddar om hälsa + utvärdering, Idrott och hälsa
• Svara på frågor + glosor, Engelska
• Arbete + utvärdering, Slöjd
• Text om evolution + källkritik, NO

Plötsligt, sådär för runt två veckor sedan, uppenbarade sig den här högen med arbete. Usch! Jag förstår inte hur det gick till, för jag låg aldrig efter. Det var bara så att i alla ämnen utom spanska hade vi något att färdigställa inför terminsbetyget. Därav att bloggen blev lidande. Och så även min tid för läsning.

Jag började november med att läsa fyra böcker innan halva månaden ens hade gått, men därefter läste jag bara en bok. Den här månaden hoppas jag få lite mer läst, då jag nu får mer och mer tid över, vilket är skönt. Så om inget oväntat händer kommer jag klara mitt läsmål för i år. Det är även dags att börja fundera på lite nya mål, vilket alltid är roligt.

Hur har ni det under de sista veckorna innan jul? Lugnt eller lika mycket som jag? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)