måndag 11 juni 2018

Min sommarläsning 2018

Idag börjar äntligen mitt sommarlov!

Jag har nu gått ut första året på gymnasiet, och det gick faktiskt oväntat snabbt även om slutet var mycket tufft. Så nu tycker jag verkligen att jag förtjänar lite vila. Vila vet vi ju vid det här laget att det innebär böcker, så idag tänkte jag därför dela med mig av mina läsplaner och bokrelaterade mål inför sommarlovet!

• Läsa 18 böcker
Förra året satte jag som mål att läsa 15 böcker, men den här sommaren känner jag mig sååå sugen på att läsa mycket! Då jag dessutom börjat läsa e-böcker har jag alltid en bok med mig och kan läsa mer än tidigare! Förra året klarade jag dock precis mina 15 böcker, så vi får se hur det går...

• Läsa ut Fallen ängel-serien
De två sista böckerna i serien har värmt min bokhylla i flera år nu då de är pocketar och därmed har sparats för semestrar med viktgränser på bagage... I år är det dags för dessa två att följa med i resväskan, då jag helt enkelt vill få ett avslut på serien!

• Läsa Sarah Dessens ”En gång för alla”
Det var ju några(/något?) år sedan senaste Sarah Dessen-boken gavs ut på svenska, och tidigare har jag alltid läst en varje sommar, så det vill jag självklart göra nu i sommar när jag har chansen. 

• Läsa Jenny Hans ”Always and forever, Lara Jean”
Det behöver jag nog egentligen inte ens skriva upp, för självklart ska den läsas, då serien är den perfekta sommarläsningen, och plus i kanten då den är på engelska vilket gör läsningen extra utmanande!

• Läsa den obligatoriska skräckboken
Jag vet inte varför, men av någon anledning tycker jag att skräck hör sommaren till, och det är enda gången då jag läser skräck. I år ska jag läsa Magnus Nordins nya ”Midsommarmorden”, men lite oklart om det ens är skräck. Kanske mer deckare? Duger för mig som skräck i alla fall!

• Göra något åt min bokförvaring
Jag har för många böcker. Och då har jag egentligen inte särskilt många jämfört med andra, men jag har ingen plats på mitt rum för dem, då jag har så lite väggutrymme på grund av snedtak... Så just nu ligger en massa fina böcker i högar på min byrå, för jag vill ju inte bara gömma dem!? Nej, det här måste jag göra något åt nu i sommar!

• Göra en ny bloggheader
Har ingenting med läsning att göra, förutom att det är till en bokblogg, men det behövs verkligen en ny header här då den jag har nu är över ett år gammal. Funderar faktiskt på att göra 2-3 stycken på en gång, så jag har några att portionera ut senare, för annars har jag aldrig tid att designa headers...

I övrigt tänker jag faktiskt bara läsa vad jag känner för under sommaren. I hyllan just nu väntar bland annat Warcross, Hatar alla utom dig och Under odjurspälsen, som jag nog snart (förhoppningsvis...) ska ta mig an! 

Vad ska ni läsa i sommar?


6 kommentarer:

 1. Åh! Jag får inte sommarlov förrän på fredag! Och efter det ska jag jobba i tre veckor! Ser ut som du får en fin lässommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var sent, men kanske känns det ändå lite bättre än att sluta på en måndag?! :) Så onödigt, då vi var en timme i skolan...

   Jag ska jobba hela juli sedan, så jag tar lite lov innan det istället! Vad ska du jobba med?

   Radera
 2. Sarah Dessen ger verkligen sommarkänslor! Jag har inte läste så många av henne, men är sugen på den nya. Annars vill jag läsa "The hate u give" och "Kärlek, hat och andra filter" snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ”The hate u give" är verkligen bra och så viktig, så den tycker jag verkligen du ska satsa på! "Kärlek, hat och andra filter" var också bra, även om jag väntat mig lite mer. Omslaget är ju dock fantastiskt, så då kan jag ha lite överseende med resten! :)

   Radera
 3. Jag hade tänkt läsa Allt och lite till av Sarah Dessen, sen kanske jag hinner med I dina ögon också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Sarah Dessen hör ju verkligen sommaren till! Mina favoriter av hennes är Mycket mer än så, samt Mitt perfekta liv. Har du läst dem?

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)