fredag 13 mars 2020

Förvandlingen

Förvandlingen av Franz Kafka är en längre novellsom inleds med några välkända rader. Där möter vi den handelsresande Gregor Samsa som blir fånge i sitt rum efter att han förvandlas till en jättelik insekt. Det är en bok om den bisarra situationen, som också väcker djupare tankar kring utanförskap och vad vi egentligen prioriterar i livet.

När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt.
s. 4

* * *

En mycket speciell liten bok som jag läste i skolan, och således läste väldigt djupt. Det är en fascinerande story och det finns mycket att läsa in kopplat till samhället i den här bisarra historien om en människa som förvandlas till en insekt och inte tycks referera särskilt mycket över det.

Kafka-stämningen gör boken otroligt speciell, och det är häftigt hur allt som händer på något sätt tycks logiskt, trots att allt verkligen är helt orimligt. Det är också imponerande hur Kafka hinner berätta så mycket på så få sidor. En otroligt rörande bok som verkligen känns relevant även hundra år efter första publiceringen.

Förvandlingen är en intressant och tänkvärd liten bok. Kafka har en väldigt intressant stil när han skriver, vilket gör boken speciell att läsa. Absolut en läsvärd bok för alla som vill ta del av lite litteraturhistoria!

⭐️ ⭐️ ⭐️ 

Författare: Franz Kafka
Förlag: Bakhåll
Utgivningsår: 2020 Original: 1915) 
Antal sidor: 94 st 
Åldersgrupp (Enligt mig): Alla
Serie: -
Originalspråk: Tyska
Originaltitel: Die Verwandlung
Annat: 

Blev du intresserad? 
Du hittar boken på Adlibris, Bokus och Omnible.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)