fredag 12 juni 2015

Snart kommer... #4

Den här veckan är min sista skolvecka och det har varit en väldigt skön vecka. Måndag-onsdag hade vi "Elevens val" och jag hade gymnastik och dans. Det var roligt och speciellt sista dagen då vi fick åka till en stor gymnastikhall i Järfälla och träna. Igår hade jag skolavslutning och för en gångs skull var vädret faktiskt riktigt bra, så det var roligt. Nu är det verkligen skönt att äntligen få sommarlov, men innan jag blir helt ledig har jag en stor handbollscup utomhus i helgen, vilket ska bli roligt. Hoppas bara att det blir bra väder! Under lovet hoppas jag på mycket tid för bad, läsning och vila.

Idag så tänkte jag att det var dags för ett "Snart kommer..."-inlägg, där jag kommer skriva lite om några ungdomsböcker som jag tycker låter intressanta och som kommer ut i höst eller senare i sommar. Jag har länkat till en sida där du kan läsa mer om boken, klicka bara på titeln.

"Svart som ebenholts" av Salla Simukka
Utkommer i augusti. Del 3 och den sista delen i trilogin om Lumikki. Jag har dock inte läst tvåan än, men jag vill ändå läsa klart serien, då det var kul med en deckare.

"Förrädarna" av Camilla Lagerqvist
Utkommer i augusti. Del tre i "Svarta rosorna" som utspelar sig under andra världskriget. Egentligen är jag nog lite stor för den här serien, men jag vill läsa den här boken ändå.

"Djupa ro" av Lisa Bjärbo
Utkommer i september. En för mig helt okänd bok, men den låter verkligen bra och så är den ju svensk också.

"Röta" av Siri Pettersen
Utkommer i september. Del 2 i "Korpringarna". Jag läste dock aldrig klart del 1, för den skulle tillbaka till biblioteket.

"Mysteriet på Hester hill" av Kristina Olsson
Utkommer i september. Kanske passar lite yngre barn, men den låter ändå spännande, så vi får väl se.

"Den nya världen" av Chris Weitz
Utkommer i oktober och är del två i "The young world". Låter intressant och jag vill läsa den för att få veta hur det går för alla.

Två filmer som också snart kommer är "Paper towns" som har biopremiär 24/7 och Insurgent som kommer ut på DVD 30/7. Jag längtar mycket till båda de här filmerna. Senare i höst kommer också "Maze runner: I vansinnets öken" och "Det borde finnas regler" bli film. Och så kommer ju den avslutande delen i Hungerspelen ut på bio i november. Det är med andra ord mycket böcker och filmer att se fram emot nu i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)