söndag 21 augusti 2016

10 slumpmässiga fakta om mig

Hej på er! Jag har nu bloggat i lite mer än två år, och tyckte att det var på tiden att ni verkligen fick lära känna mig. Och nu pratar jag inte om favoritmat eller skostorlek, utan de lite mer udda sakerna. Ni vet ju vad jag läser för böcker, men känner ni till mina kläd-aversioner eller andra konstigheter jag har för mig? Det är dags att ni får veta! Här kommer 10 slumpmässiga fakta om mig!

1. Jag kommer alltid i tid. Jag vågar nog säga att jag alltid är ute i god tid, så man kan väl kalla mig tidspessimist. Men det är skönt att vara i tid, även om jag nästan alltid stressar ändå... Men jag stressar hellre lite först och kan det lugnt sedan, än stressar sedan. 

2. Jag äter inte godis. Och med godis menar jag inte glass eller fin choklad, för det gillar jag. Jag pratar om färgat skumgummi och sådana där äckliga gelésaker, ni vet. Sådant äter jag inte. Jag har aldrig riktigt gillat det, och nu är det helt borta. Känns ganska bra.

3. Jag fryser nästan alltid. Jag skojar inte - på hösten och vintern är stickade tröjor det enda jag har på mig. Och även på sommarkvällar blir jag lätt kall. Nu har jag dessutom gått igenom hela min garderob och till min fasa bara hittat ett fåtal tillräckligt tjocka plagg...

4. Jag är allergisk mot nästan alla frukter. Jag tror faktiskt att bara är banan och bär jag kan äta... Men jag brukar äta det mesta ändå - det går bra i liten dos. Vissa frukter är dock värre... Men det är inga farliga allergier i alla fall. Ändå jobbigt att aldrig kunna ta ett äpple...

5. Jag älskar att organisera. Att gå igenom mitt skrivbord och färgsortera pennor är rena drömmen, och att städa en kökslåda är också kul! Slänga bort allt gammalt och organisera om. Jag har hela mitt rum noga sorterat och det är nog aldrig stökigt! Jag gillar verkligen att ha ordning omkring mig. 

6. Min frukost: Yoghurt och smörgås. Jag har ätit i princip samma frukost i flera år, med bara små förändringar. Just nu äter jag turkisk yoghurt, müsli och blåbär, en knäckemacka med en skinkskiva och minst 3 ostskivor och ett glas fun-light. Ibland äter jag rostat bröd eller havregrynsgröt, men bara när jag känner mig lite crazy, haha!

7. Alla mina kläder ska sitta tajt. Jag är verkligen kräsen med kläder. Jag kan knappt ha på mig T-shirtar, för dem är alltid för pösiga. Och jeans - de ska helst vara som "ett andra skinn", som mamma uttrycker sig. Ett par jeans som det står "slim" på kan vara för lösa. Jag köper bara jeans med stretch, för annars får man dem inte på sig! Så tajt ska det vara.

8. Jag står på händer hela tiden. Nej, jag går inte på gymnastik. Kanske är det anledningen till att jag oftast hittas upp och ner. Jag gick på gymnastik tills jag var nio, men slutade då det var för mycket press. Sedan har jag blivit lite av en amatörgymnast. Förut stod jag mycket på händer, men sedan försvann det, och är nu tillbaka. Det går i perioder...

9. Jag är (oftast...) väldigt morgonpigg. Det här lovet tror jag inte jag sovit längre än till 9, men oftast har jag gått upp runt halv åtta. Och när det är skola går jag hellre upp lite tidigare och kan ta det lugnt än stressar, men får en timmes sömn till. 

10. Jag älskar ost. Men inga konstiga ostar. Det ska vara milda ostar man kan ha flera lager på mackan av. Mozzarella kan jag äta ett helt paket av och jag älskar halloumi. Och man kan smälta ost på allt! Kyckling, potatis, tacos, grönsaker... Håller ni inte med? 

2 kommentarer:

  1. Mild ost är helt underbart! Och kul med ett sådant här inlägg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar inlägget! Det var väldigt roligt att skriva, dessutom! Ibland blir det lite för mycket bara recensioner, och då brukar jag slänga in något sådant här. Men kul att det då uppskattas!

      Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)