måndag 1 augusti 2016

Bokmässan 2016?

Japp, om mindre än två månader är det ju faktiskt dags för årets bokmässa i Göteborg. Förra året åkte jag dit med mamma. Vi kom fram på fredagkväll och gick på mässan på lördagen. Det var riktigt roligt! Men jag skulle gärna vilja gå två dagar i år, för dit ska jag!

Så nu har jag börjat titta på program och hittat lite intressanta saker. Fast det bästa är ju ändå att gå runt i montrar och bara titta på nya böcker! Men jag har hittat några saker jag skulle vilja lyssna på. Hur det blir med det för vi väl se när det väl är dags....

Årets tema är yttrandefrihet, vilket ju är väldigt intressant. Så det skulle ju vara roligt att lyssna på något om det, även om jag förmodligen kommer prioritera ned det för annat... Något jag däremot verkligen vill lyssna på är Jonathan Stroud. Han skriver sin serie "Lockwood & CO." och kommer då vara aktuell med en ny bok. Det är verkligen en riktigt spännande och rolig serie. Han är en brittisk författare, så det är ju riktigt roligt att han kommer till Sverige. Dessvärre är det här på fredagen och då lär jag inte kunna gå på mässan. Skola, ni vet. Fast kanske att jag tar ledigt och går på fredag och lördag... Dags att bestämma sig, innan biljetter och hotellrum tar slut.

Sedan finns det några andra författare jag också skulle vilja lyssna på. Johanna Thydell, aktuell med en ny bok, Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren som ska prata om Engelsforstrilogin och även Flora Wiström. En bloggare jag inte riktigt känner till, men hon har skrivit en ungdomsbok som kommer ut i September. Riktigt roligt och intressant, så henne vill jag lyssna på.

Så det var bara lite kort om mina planer för årets bokmässa. Jag kanske uppdaterar mera senare. Det får vi se. Men jag är verkligen peppad! Nu vet jag lite mer om hur det går till också,  då förra året var min första gång. Någon annan som ska dit? Vad får jag inte missa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)