tisdag 9 augusti 2016

Frankrike, böcker, läsning och skolstart

Hej alla! Jag ville bara titta in lite snabbt och berätta lite vad som händer just nu. Tack vare schemaläggnings-funktionen på blogger förstår ni nog inte riktigt vad jag pratar om, men den senaste veckan har jag varit bortrest. Japp, smart som jag är fixade jag ett antal inlägg innan jag reste, och så slapp bloggen stå tom. Jag planerat ett inlägg om resan, kanske i slutet av veckan, men nu tänkte jag bara berätta lite kort.

I tisdags åkte jag till Frankrike med familjen och farmor. Igår kväll kom vi hem igen. Det har varit en varm, blåsig, spännande, härlig och för kort resa. En hel del har vi hunnit med, men i och med självhushåll tillbringades många dagar i mataffären... Det är ju det tråkiga med sådana här resor. Men vi hann med mycket ändå, och jag fick nästan så mycket sol att jag blev nöjd, haha!

Jag hann läsa ut två böcker under resan också. Först tredje delen i Cilla & Rolf Börjlinds kriminalserie, och sedan Eleanor & Park, som jag haft på lut länge. Helt ärligt blev jag lite besviken. Jag har hört så mycket bra om den, men jag tror inte att jag någonsin klickade riktigt med någonting i boken... På planet hem började jag läsa uppföljaren till Livet efter dig, och jag älskar den! Språket är verkligen helt underbart och den är så roligt och lättsamt skriven.

Nu framöver (= den här veckan) ska jag recensera dessa två böcker, och senare även skriva om resan. Därefter är det bara dryga veckan kvar innan vi börjar skolan igen. Sommaren går så fort! Nu under sommaren har jag bloggat varannan dag nästan hela tiden. Det har gått bra, men jag kan ju bara gissa på att det kommer bli stressigare nu när skolan börjar. Jag tänker väl istället försöka blogga åtminstone var tredje dag, men vi får se hur det blir med det!

Ta hand om er nu och njut av de sista dagarna på sommarlovet, så hörs vi imorgon eller på torsdag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)