tisdag 28 augusti 2018

Böckerna som lyser upp hösten!

Skolan har startat, sommarlovet är över, och än en gång har det gott så ofattbart snabbt. Nu närmar sig hösten och mörkret, men även en hel del spännande böcker. Här kommer några av böckerna jag ser fram emot allra mest. Klicka på titlarna för att läsa mer om böckerna och för att hitta bildkällorna!

30 augusti:
Neverworld av Marisha Pessl
Gamla vänskapsband, lite ond bråd död och en hel del intriger. Ja, sedan är man ju hemma, och ungefär det verkar Neverworld ha att erbjuda, så den ska läsas!

3 september:
Flickvänsmaterial av Yrsa Walldén
Yrsa Walldéns debut imponerade inte så mycket på mig, mer än att jag älskade det otroligt vackra språket. Just därför vill jag ge hennes andra bok en chans också.

4 september:
Har du ingen humor? av Katarina Wennstam
En av flera böcker från höstens utgivning med tema feminism. Det här är säkert en bok som får underhålla mig några dagar, och jag tror den är mycket tänkvärd och givande. 4 september:
Sömnernas sömn av Elin Säfström
En efterlängtad tredje del om Tilda, tomtar och troll. Den här serien får mig alltid att skratta och le, och blir perfekt i höstmörkret. Ni som ännu inte läst serien - gör det!

12 september:
Innan ni tog oss av Lisa Wingate
En höstpärla från Lavender Lit, som låter riktigt intressant, och framför allt som viktig läsning. Alltid spännande att läsa något som är baserat på verkliga händelser också!

19 september:
Allt det här är sant av Lydia Day Peñaflor
En av Vox by Opals höstböcker, som jag helt klart vill läsa, då den låter mycket spännande och unik. Och ja, helt enkelt då omslaget är underbart!


21 september:
Moder Justitia av Ida Eklöf
En bok skriven i poesiformat och som tack vare det och det ständigt aktuella ämnet har goda chanser att hamna i min bokhylla, och senare också bli läst. 

22 september:
Suicide club av Rachel Heng
Dystopier tackar jag sällan nej till, och just för att den här låter extremt märklig blir jag ännu mer intresserad. Ska helt klart in i läslistan!

27 september:
Kallbrand av Cilla & Rolf Börjlind
Femte delen i paret Börjlinds deckar-serie, som jag verkligen älskar! Snart kommer förövrigt fortsättningen på teveserien. Boken väntar jag nog dock med tills den blir pocket. 3 oktober:
Doften av ett hem av Bonnie-Sue Hitchcock
Debutantens efternamn väcker mitt intresse, men jag är dock alltid lite skeptiskt till böcker som utspelar sig under exempelvis 70-talet. Den här får mig att dock att tänka på Jellicoe road av någon anledning, och lockar därav extra mycket!

5 oktober:
Legend av Stephanie Garber
Uppföljaren till Caraval, som jag egentligen inte fastnade helt för. Den hade dock något särskilt, så jag hoppas på mer av andra boken!

Slutet av Mats Strandberg
Helt klart den bok jag ser mest fram emot nu i höst! Omslaget är urhäftigt, och bokens innehåll verkar väldigt aktuellt. 


6 oktober:
Den inofficiella Harry Potter-kokboken av Dinah Bucholz
Wow! Den här boken ska jag bara ha. Jag gillar Harry Potter, jag gillar matlagning och bakning och böcker, så det är verkligen alla rätt. Jag är verkligen sjukt taggad på att få tag i den här boken så snart som möjligt!

8 oktober:
Nu och för alltid, Lara Jean av Jenny Han
Tredje och sista delen i den underbara trilogin om Lara Jean. Själv läser jag serien på engelska, men finns alltså snart alla böcker på svenska också!

13 oktober:
Ett hov av dimma och vrede av Sarah J. Maas
En uppföljare jag längtat länge efter, och dessvärre får jag vänta lite mer. Det är det dock värt, för Sarah J. Maas skriver fantastiskt. 


Den efterlängtade tredje delen i Joseph Davis serie Markus av Trolyrien - Xirianas gåta - kommer också nu i höst, men där hittar jag inget exakt datum ännu. 

4 kommentarer:

 1. Jag ser fram emot Sömnernas söm och Innan ni tog oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mer om Tilda vill man ju alltid läsa, och Innan ni tog oss låter verkligen som intressant och viktig läsning!

   Radera
 2. Åh! Roligt att du är nyfiken på min bok. Förutom att den, helt subjektivt, faktiskt är riktigt bra, så är den fantastiskt fin. ��✊️ /Ida Eklöf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser verkligen fram emot att läsa den! //Lexie

   Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)