måndag 10 augusti 2020

Därför betygsätter jag inte längre böcker

Hej!

Den uppmärksamme kanske noterat att jag inte längre ger böckerna jag recenserar ett betyg i form av stjärnor. Varför inte då? kan man fråga sig. Jo, för att jag tycker att det egentligen inte säger någonting om hur läsvärd boken är. 

Vi är ju alla olika och uppskattar olika sorters litteratur, och om jag ger en fantasyroman 2 av 5 stjärnor bara för att jag inte gillar fantasy säger ju det ingenting om hur bra boken är i egenskap av fantasybok. Förstår ni hur jag menar?

Istället försöker jag skriva kortare och mer nyanserade omdömen om boken där jag berättar varför jag gillade boken eller inte, och för vem den passar bäst. På så sätt är jag övertygad om att fler kan hitta böcker som passar just dem. :)

(För den som saknar betygen så ger jag fortfarande stjärnor till alla böcker jag läser på Goodreads) 

/Lexie

2 kommentarer:

  1. Jag har också slutat ge betyg på böckerna i mina recensioner. Tycker det är svårt att välja vilket betyg jag ska sätta och som du skriver säger det egentligen inte så mycket om boken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst! Det är svårt att bestämma ett "rättvist" betyg, och sedan är ju själva omdömet mycket mer givande för andra att få ta del av.

      Radera

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)