torsdag 5 november 2020

Pumpkinheads

Pumpkinheads är en grafisk roman, det vill säga en roman skriven i serieform. Författaren är Rainbow Rowell och bakom illustrationerna står Faith Erin Hicks.

Boken utspelar sig under Josiahs och Dejas sista kväll på pumpafältet där de jobbat varje år under high school. Nu är det sista chansen för Josiah att ta kontakt med tjejen han beundrat på avstånd varenda år, men kanske är det sista chansen för andra, ännu viktigare saker också? 


* * *


Grafisk roman. Det är ett bekvämt läsformat – inte minst under stressiga perioder när man inte har tid att engagera sig i ett krävande språk. Sidorna bara flyger förbi!

Ibland flyger de dock lite väl snabbt och jag finner mig själv glömma bort att titta på bilderna och bara läsa pratbubblorna. Det är ett ovant format för mig som är van vid att läsa mig till allt. Här behövs ju bilderna för berättelsens helhet, men det glömmer jag lite för ofta. 

Hur som helst är det en höstig, mysig berättelse. Den är inte oväntad  utan redan från början har jag klart för mig vad som ska hända. Det gör dock inte så mycket, för vägen dit är fartfylld och varm, med glimten i ögat.  

Pumpkinheads lyser upp höstmörkret, med mysig stämning och glada känslor. Det är en rolig om än förutsägbar story, och serieformatet gör den lättläst. Dessutom ett varmt tips till alla som vill läsa mer på engelska, men inte börja med något för svårt. 
___________________________________________________________________ 
Pumpkinheads
Författare: Rainbow Rowell (illustrationer: Faith Erin Hicks)
Förlag: Macmillan Children's Books (2019)
Sidor: 209 st 
Åldersgrupp: 12+
Köp: t ex hos Adlibris, Bokus och Omnible.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)