tisdag 26 augusti 2014

Snart kommer... #1

Jag läste "Legend" och "Prodigy" av Marie Lu för ett tag sedan och har sedan dess väntat spänt på tredje och sista boken. Nu såg jag på Bokus att den ska komma ut den 17 september, så det är inte alls långt kvar! Jag älskade verkligen delarna innan, trots att jag var lite tveksam i början. "Legend" var ganska seg i början, men sedan flöt den på bra. Jag såg den på biblioteket och då lånade jag den nästan bara för att det stod typ "Om du gillade Hungerspelen, kommer du att älska Legend". Då var jag värsta Hungerspelen-fanet, men nu är det ett tag sedan jag läste böckerna. Legend-trilogin är en dystopi, och jag älskar ju dystopier. Den är lik "Hungerspelen" och "Divergent" på många sätt, men den är ändå väldigt annorlunda.

Jag tänkte att när det är många nya böcker och filmatiseringar av böcker som snart kommer, kanske jag ska göra ett inlägg om det. Så jag tänkte göra det nu.

Snart kommer en del böcker och filmer komma ut, så här är dom som jag kommer på just nu i ordning:

• "If I stay"
Filmatiseringen av "If I stay" (Om jag stannar) av Gayle Forman (Premiär i Sverige 5 september)

• "Champion" av Marie Lu (Engelska - Ute nu  Svenska - 17 september)
Del 3 i Legend-trilogin

• "Mockingjay" Part 1 (Premiär i Sverige 19 November)
Del 1 i filmatiseringen av "Mockingjay" (Revolt) av Suzanne Collins

För några dagar sedan kom "Four" av Veronica Roth även ut. Det är en extrabok i Divergent, som jag är väldigt sugen på att läsa.

Om ni vet några fler böcker eller filmatiseringar av böcker att se fram emot, är det bara att kommentera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)