måndag 10 juni 2019

Min sommarläsning 2019

Nu har mitt sommarlov precis börjat, och jag ser verkligen fram emot ett avkopplande lov, framför allt fyllt av en massa läsning. Därför tänkte jag nu dela med mig av de böcker jag redan nu planerar att läsa under sommaren. Förhoppningsvis blir det ännu fler i slutändan!


Crooked Kingdom av Leigh Bardugo ingår i ”Projekt: läsa mer på engelska”. Just den här boken då jag älskade Högt spel och inte orkar vänta på översättningen ända till november. 

Dorei av Karolina Bjällerstedt Mickos är avslutningen på hennes grymma, unika serie. Det är ett recensionsexemplar hög tid att jag tar tag i, men samtidigt vill jag inte att denna serie ska ta slut än. 

En andra chans av Jojo Moyes ser jag fram emot då jag älskade Livet efter dig och Arvet efter dig. Den är dessutom en pocket = perfekt för resväskan. Nu har jag väntat ända till semestern på att läsa denna!

Fahrenheit 451 av Ray Bradbury är en del av mina mål att läsa fler klassiker, och mer på engelska, och en bok som låter intressant och som en lagom utmaning. Och så har jag redan lånat den i skolan.

Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell har stått i min bokhylla länge, och med tanke på att jag gick i prideparaden förra året för att marknadsföra boken för förlaget så vill jag gärna läsa den också.
1984 av George Orwell är en annan del av mitt lilla projekt att läsa några klassiker, nu när jag faktiskt har tid. Den här har jag  länge velat läsa. Inbillar mig att det är dystopiernas moder..?

Hålla andan av Flora Wiström är efterlängtad på många håll just nu, och en bok jag själv också vill läsa, då det är kul med böcker av svenska, unga författare. Och så har jag hört så mycket bra om den redan!

Wildcard av Marie Lu kommer på svenska här i dagarna och jag ser verkligen fram emot att få tag i den snart och läsa mer om Lus fantastiska värld, där tjejerna ofta är de starkaste och tuffaste.

Isla and the Happily Ever After av Stephanie Perkins är även den på engelska, då jag inte orkar vänta på Modernistas översättning som aldrig tycks komma... Hur som helst älskar jag Perkins somriga böcker!

Det är alltid nåt man inte ångrar av Stephanie Tromly står redan i min bokhylla. Jag ser fram emot att läsa mer om Zoe och Digby, då jag älskar den humoristiska, färgstarka serien. Perfekt sommarbok!

Vad planerar ni att läsa i sommar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)