torsdag 3 oktober 2019

Min bokmässa 2019!

Hej på er!

Det har gått några dagar sedan bokmässan, och jag har åter landat i vardagen. Därför tänkte jag nu berätta lite om mina höjdpunkter under bokmässan 2019.

Fredagen:


Jag och mamma tog tåget från Stockholm till Göteborg tidigt på morgonen. Tyvärr var jag tvungen att plugga till ett fysikprov inför måndagen, så det blev en tråkig resa...


Vi anlände till ett regnigt Göteborg efter lunch, och startade bokmässehelgen med lite strosande i montrarna. 


Vi lyssnade på Anders Hansen som för övrigt var med i cirka varannan programpunkt på mässan. Han pratade om hur vi påverkas av skärmar och det var intressant och skrämmande att höra om hur de appar vi använder är skapade för att göra oss beroende. Som avslut på dagen träffade jag härliga Agnes, och vi lyssnade på två seminarier. Det första var en besvikelse, för det var som att höra fyra olika samtal, då de medverkande egentligen inte pratade med varandra. Seminariet med Flora Wiström, Åsa Hellberg och Johanna Lindbäck var dock toppen. Jag blev sugen på att läsa om Floras och Åsas böcker nu när jag hört deras tankar kring dem!


Lördagen:Vi tog en slow start på morgonen med härlig hotellfrukost läs: och fysikpluggande! Senare bar det av mot mässan, och dagen till ära var det uppehåll!Det var inte bara vi där, nej! ;)Dagen startade vi i Crimetime. Sedan lyssnade vi på pappas kusin som höll i ett Harry Potter-quiz! Därefter pratade stencoola Catharina Ingelman-Sundberg som skrivet böckerna om Pensionärsligan på Feelgood-scenen, och det var så roligt att lyssna på att jag helt glömde att fota!


Efter en oväntat god lunch inne på mässan hörde vi Johan Ehn som pratade om sin nya bok Hästpojkarna, som jag verkligen vill läsa!Av en slump gick vi senare förbi när Julia Tuvesson pratade om sin nya kokbok, och jag blev verkligen inspirerad av hennes tankar kring matlagning!Vi stannade sedan kvar i Norstedts monter och lyssnade på Alexander Karim. Jag hade ingen aning om vad han skrivit, men boken lät så spännande att jag köpte den. Det fick avsluta andra dagen på mässan!

Söndagen:


Vi startade dagen i Mat- och livsstilshallen, där vi lyssnade på en fin presentation av en diabeteshund. Sedan tittade vi på Jessica Frej när hon lagade mat, vilket alltid är kul!

Sist men inte minst var det dags för mig, Agnes, Paula och Eva att samtala om böcker och sociala medier på Litteraturscenen. Otroligt spännande samtal som jag gärna hade fördjupat. Kul att så många lyssnade och att få vara längst för en gångs skull!
* * *

Så där har vi det bästa från min bokmässa 2019! Det var en jättemysig helg och jag har hört många spännande samtal och fått ny inspiration till både mitt läsande och bloggande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du vill kommentera mitt inlägg! Notera dock att frågor om litterära analyser eller andra skolarbeten enbart besvaras via Swish. Mejla lexie.tusensidor@gmail.com för Swishnummer :)